Smiruje se požar na Dinari u kojem je izgorio planinarski dom

Vijesti 13. tra 202011:23 > 14:49
HGSS Twitter/Screenshot

Požar na Dinari, koji je poprilično zaprijetio flori i fauni te planine, polako se počeo smirivati, objavila je Hrvatska gorska služba spašavanja na svojoj Facebook stranici.

Članovi HGSS Stanice Split Ispostave Sinj danas su treći dan za redom pokušavali treći dan spasiti planinarska skloništa Pume ispod Velike Duvjakuše (1630 m), Rupe (1364 m) ispod Lišanjskog vrha i sklonište Hrvatski vitez Josip Goreta (1530 m) na Dinari.

“Na Dinaru je stigla protupožarna eskadrila HRZ-a. Borba za učuvanje prirode i dalje traje…”, napisali su tako jutros na službenom profilu na Twitteru Hrvatska GSS.

Vatrena linija bila je duga i do dvadesetak kilomeatara, a izgorio je jedan planinarski dom. Požar gasi 15-ak ljudi, četiri vozila te po jedan kanader i air tractor.

Sinoć se iz Sinja prema požarištu na Dinari uputilo još 10 gorskih spašavatelja, navodi HGSS na svojim mrežnim stranicama.

Zahvaljujući naporima svih, požar se počeo smirivati. “Situacija na požarištu Dinara se smiruje. Sve operativne snage odlično rade svoj posao, a skloništa su sačuvana. Na vrhu Duvjakuše (1709 m) spomenik je 31 pripadniku 7. gardijske brigade ‘Puma'”, navodi se na Facebook stranici HGSS-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.