Jagić: Neki građani su pomiješali demokraciju s anarhijom

Vijesti 13. tra 202013:31 > 13:40
N1

Predsjednik Sindikata policije Dubravko Jagić u N1 studiju uživo komentirao je aktualne teme. Vezano uz incident u crkvi na Sirobuji, u Splitu, rekao je treba povećati kazne, ne samo na napada na novinare nego i na policajce.

„Vi znate da su u tom zakonu kazne još uvijek u njemačkim markama. I ispada da je nevezivanje pojasa skuplje od napada na policajca“, zaključuje Jagić.

VEZANE VIJESTI

 Kada je riječ o seksističkom ispadu policajaca, rekao je da je to neprimjereno, ali da nitko nije kriv dok mu se krivnja ne dokaže.

Izvijestio je i kako s terena imaju informacije da opreme ima dovoljno, ali da policijskih službenika, na što upozoravaju već godinama, nema dovoljno.

„Nikakva rezanja ne dolaze u obzir. Vlada može biti sretna da nećemo tražiti bonus. Ne bude li tako, svoje adute ne bih izvlačio, vjerujem da je Vlada dovoljno pametna, u svakom slučaju, ne bude li, znamo što ćemo napraviti“, poručuje Jagić i kaže da će, kada dođu mirnija vremena, razgovarati o većim ovlastima policije.

„Zakoni se moraju pooštriti. Neki građani su pomiješali demokraciju s anarhijom“, ističe Jagić.

Izvijestio je i da se, prema podacima koje dobiva s terena, pritisak migranata na granicu, unatoč epidemiji koronavirusa, nije smanjio.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.