Božinović: S ublažavanjem mjera počet će se nakon pada novooboljelih 5 do 7 dana

Vijesti 13. tra 202019:52 > 19:58
Jurica Galoic/PIXSELL

U Hrvatskoj je 50 novih slučajeva zaraze koronavirusom te je sada ukupno 1650 oboljelih. Nažalost, u KBC-u Split preminule su dvije osobe pa imamo 25 žrtava. Na respiratoru su 34 pacijenta, a oporavilo se 400 ljudi. Dvoje preminulih štićenici su splitskog doma za starije i nemoćne, a virus je ušao i u dom za starije u Makarskoj.

U Nacionalnom stožeru civilne zaštite zadovoljni su ponašanjem većine građana, no i dalje ima onih koji epidemiju ne shvaćaju ozbiljno. Policija je utvrdila 12 mjera kršenja samoizolacije, te 331 pokušaj napuštanja prebivališta.

Današnji dan donio je i pozitivne novosti: očekuje se povećanje broja oporavljenih, porastao je broj testiranja.

Kada možemo očekivati ublažavanje mjera u Dnevniku HRT-a je otkrio ministar unutarnjih poslova i načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović. Među ostalim komentirao je i slučaj iz Splita.

VEZANE VIJESTI

Kad su nasilnici u pitanju zna se što policija radin i mislim da je u tom slučaju policija djelovala promptno. Što se tiče napada na vaše kolegice tri su kaznene prijave podnesene prema novom zakonu. Podnesena je i jedna prekršajna prijava temeljem kršenja Zakona o javnom redu i miru. Što se tiče okupljanja gdje smo vidjeli neko neprimjereno znakovlje i ponašanja policija je identificirala 13 osoba, među kojima i jedan maloljetnik, otkrio je ministar.

Neće biti nikakvog popusta pogotovo kad su u pitanju službene osobe, kad su u pitanju novinari jer su oni jedna od najvažnijih karika u lancu obrane protiv koronavirusa jer bez njih sve ono što Stožer govori ne bi došlo do naših građana, a vidimo da je došla, istaknuo je.

Najavio je da će se s ublažavanjem mjera početi nakon pada novooboljelih 5 do 7 dana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.