Novo istraživanje: Što građani misle o radu čelnih ljudi države

Vijesti 21. tra 202020:47 > 21:04
N1

Istraživanje je od 15. do 18. travnja za HRT provela agencija Promocija plus na uzorku od čak 1400 ispitanika. Predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković za svoj su rad dobili ocjenu četiri, dok je šef Sabora Gordan Jandroković ocijenjen trojkom.

Predsjedniku države ZoranuMilanoviću gotovo polovica ispitanika daje četvorku ili čistu peticu, a samo 5,2 % jedinicu. Prolaznu ocjenu, što bi bio dovoljan, dobiva od 7,6 %, a trojku od 28,5 posto.

Najviše ispitanika, 34 %, rad Zorana Milanovića ocjenjuje “četvorkom”, a 15,4 % izvrsnim. Onih koji ne znaju je 9,3 %, rezultati su HRejting istraživanja koje je agencija Promocija plus provela za Dnevnik HTV-a

Jandrokovića za rad ocijenili trojkom

Predsjednik Vlade Andrej Plenković za ispitanike je trenutačno čak i bolji od predsjednika države. Što ne vrijedi za predsjednika Sabora jer 11,8 % anketiranih rad Gordana Jandrokovića smatra jako lošim, 19,2 % samo prolaznim, a najviše je onih koji ga ocjenjuju trojkom – 34,2 %.

Vrlo dobar dobiva od 20,2 %, a odličan od samo 6,5 posto. 7,1 % je onih bez mišljenja i ono što se kod predsjednika Sabora jedino pojavilo kao 1 posto odgovora – “nisam čuo ili čula za njega”.

Kod predsjednika Vlade najmanje je onih koji ne znaju što bi mislili o njegovu radu – samo 3,1 %. A među preostalih 97 % samo je 6,6 % onih koji bi Andreju Plenkoviću dali jedinicu. Dvojku bi zaradio od 10,8 %. Približno isto dobiva trojki (26,7 %), četvorki (28,5 %) i petica (24,1 %).

Ali u zbroju, više od polovice ispitanika (52,7 %) rad predsjednika Vlade smatra vrlo dobrim ili izvrsnim.

Plenković i Milanović prošli s nategnutom četvorkom

Travanjski HRejting Andrej Plenković i Zoran Milanović prošli su s nategnutom četvorkom. Prosjek čelnog čovjeka Vlade malo je bolji i iznosi 3,55, dok je onaj šefa države 3,53.

Predsjednik najviše, zakonodavne vlasti, mjesec je završio s ocjenom manje – dobar. Prosjek Gordana Jandrokovića je 2,86.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram