Iz stranke na posao: Tko kome nudi posao "ispod žita"?

Vijesti 19. svi 201518:28 > 18:30
CROPIX

Bliže se parlamentarni izbori, a time i oštrija bitka između dviju vodećih stranaka. Tako su danas, nedugo nakon pressice SDP-a na temu o nezakonitom zapošljavanju čelnika HDZ-a, Tomislava Karamarka, konferenciju za novinare održali i HDZ-ovci.

Obje strane su sazvale press konferencije zbog snimke objavljene prije 4 dana u medijima u kojoj ministar Miljenić obećava pomoći zaposliti kćer gospodina Milobara, inače članice SDP-a.  

HDZ-ov Gordan Jandroković oštro je osudio ovakav potez ministra pravosuđa te je pozvao predsjednika Vlade da se oglasi o ovoj aferi – jer ukoliko to ne učini to bi moglo značiti da podržava unutarstranačko zapošljavanje.

“Svi koji su vidjeli snimku, sasvim sigurno, uvjereni su da se radi o pokušaju zapošljavanja po političkoj osnovi ili kako je već rečeno: osnovan je zavod za zapošljavanje na ulici”, kazao je Jandroković.

Miljenić se brani tvrdeći kako je došlo do isključivo njegove pogreške, te kako ne razmišlja o ostavci. Također, dodao je kako je razgovarao s premijerom Milanovićem, no detalje nije želio iznositi. Miljenić tvrdi kako dotičnog gospodina do prije niti poznavao te kako je, upuštajući se s njim u razgovor, učinio pogrešku.

Premijer Milanović čitavu aferu nije komentirao, ali teško da će  afera s Miljenićem završiti kao i ona bivšom ministricom okoliša, Mirelom Holy.