"Govorimo o razvoju poljoprivrede, a infrastruktura nam je iz bivših država"

Vijesti 29. tra 202013:21 > 13:24
N1 Hrvatska

Ante Pranić, gradonačelnik Vrgorca i član Stranke s imenom i prezimenom u N1 sttudiju uživo komentirao je najavu poljoprivredne strategije te ostale aktualnosti.

Govoreći o svom kraju, poljoprivrednim aktivnostima jagodara, vinara i ostalih poljoprivrednika, otkrio je da na tim poslovima u gradu Vrgorcu rade dvije osobe, a da je riječ o području koje bi moglo hraniti cijelu Dalmaciju i jedan dio Hrvatske.

VEZANE VIJESTI

„Reći ću vam samo da se vrgoračke jagode navodnjavaju iz sustava iz Austro-ugarske, od tada nismo bili u stanju ne sagraditi novi nego obnoviti sustav navodnjavanja. Ja više ne vjerujem ni u kakve strategije, mi danas govorimo o razvoju i strategiji poljoprivrede, a počivamo na infrastrukturi bivših država i carevina“, kaže Pranić.

Smatra da puno više pažnje treba posvetiti projektimai z ruralnog razvoja, koji i uključivali distributivne centre, nabave hladnjača. Također, ističe kako treba puno fleksibilnije urediti zakone kako bi se proizvođači mogli okrupniti.

„Stvar je raspodjele. Mi imamo 1,23 milijarde eura odnosa izvoza uvoza i nije u tome stvar, ne možemo mi proizvesti banane, moramo ih uvesti. Problem je što uvozimo i no što sami možemo proizvesti“, kaže Pranić.

Stranka s imenom i prezimenom još nije registrirana.

„Prije 30 dana poslali smo Ministarstvu uprave upit možemo li održati skupštinu digitalno i još nismo dobili dopis možemo li. Nadamo se da ćemo biti spremni za parlamentarne izbore ako ne dođe do opstrukcije od strane Ministarstva uprave“, kaže Pranić i dodaje kako je njegov stav da se rad nedjeljom ne treba zabraniti te da u javnoj upravi nije problem visina plaća, već masa.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.