Fratar objasnio kako će izgledati mise u njegovoj crkvi

Vijesti 29. tra 202013:24 > 13:39
N1

Ovaj vikend će se nakon nakon uvođenja mjera borbe protiv koronevirusa početi održavati i mise na kojima će moći sudjelovati vjernici koji to žele.

Naša reporterka Matea Dominiković razgovarala je s fratrom Rokom Bedalovim koji je kazao kako će se misa održavati te što misli o neradnoj nedjelji.

“Nismo još dobili posebne odredbe koje će biti usuglašene s epidemiološkim mjerama, a primamo sve više poziva naših vjernika jer su željni i ženi duhovnosti”, kazao je fra Bedalov.

VEZANE VIJESTI

Njegova crkva ima nešto više od 400 mjesta te će stoga biti nešto lakše održavati distancu, kaže on.

“Na ovoliku kvadraturu možemo primiti veću grupu vjernika, čekamo odredbe da se vjernici mogu okupiti.”

Što se svete vode tiče, nje već duže vrijeme nema na ulazu u crkvu, kazao je fra Bedalov te će se s tom praksom i nastaviti. Sveta pričest prima se samo na dlan, dodao je.

“Mi smo samostanska zajednica uz župu, redovito nas više pičešćuje, tako će se smanjiti socijalni kontakti. Ono što primjećujemo jest da se ljudi pridržavaju mjera. Već je postalo uobičajeno da se ne rukuju, da se ne priobližavaju. Tako će i nastaviti funkcionirati”, kazao je našoj reporterki.

Što se pak rada nedjeljom tiče, za fra Bedelova dileme nema: “Nedjelja je dan božji, dan za obitelj, svetu misu, boga. Dan kad smo okrenuti svojoj obitelji, bližnjima.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.