Novosel: Nema ni teoretske šanse da dopustimo zadiranje u Zakon o radu

Vijesti 30. tra 202013:50 > 13:51
N1

Predsjednik SSSH Mladen Novosel u N1 studiju uživo najavio je sutrašnji prosvjed za Praznik rada, koji će se prvi put održati preko interneta budući da javna okupljanja nisu dozvoljena.

Prosvjedom žele poručiti da je lijepo radnicima zahvaljivati, ali da im treba sačuvati radna mjesta.

„Mi se sada nalazimo u najvećoj krizi od domovinskog rata, a pojavljuju se te aveti neoliberalnog kapitalizma, i javlja se profiterstvo, nedostaje nam kvalitetan nadzor“, poručuje Novosel i dodaje da je 30 000 radnika ostalo bez posla.

VEZANA VIJEST

Sindikati traže da država radnicima direktno uplaćuje minimalac i ukazuju na to da nisu svi poslodavci u istoj poziciji jer nije isto onima kojima je zabranjen rad i kojima je pao promet samo 20 posto.

„Možda bi im promet pao i bez krize, tko zna? Ali Vlada je išla horizontalno, nekima su pomogli premalo, nekima previše. Postavlja se pitanje je li to uzalud bačen novac ako je 30 000 novih nezaposlenih“, pita se čelnik SSSH i poručuje da nema nikakve, ni teoretske šanse da dopuste zadiranje u Zakon o radu.

Sutrašnjim prosvjedom, koji će se održati putem Zoom aplikacije, žele poručiti da radnicima treba sačuvati prava i isplatu plaća te pozivaju sve građane da im se pridruže.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.