Štromar: Siguran sam da je zakon odličan i da će sutra biti u javnoj raspravi

Vijesti 14. svi 202020:52 > 21:00
N1

Prema riječima predsjednika HNS-a vladajući i koalicijski partneri i oporba imali su prste u prolongiranju donošenja zakona o obnovi. O tome je govorio ministar graditeljstva Predrag Štromar.

Ministar graditeljstva Predrag Štromar rukovodio je stvaranjem nacrta zakona o obnovi nakon potresa. No zakon se neće stići izglasati prije raspuštanja Sabora.

Ministar graditeljstva nije davao konkretne odgovore no tvrdi da se na zakonu puno radilo i to još od prvog dana nakon potresa.

U zakonu će, kaže, biti okvir za program mjera kojim će utvrditi postupke, ali neće se spominjati novčani iznosi pomoći građanima jer to još nije proračunski definirano. No, donijeli su odluke na koji način hitno pomoći građanima, a to su sanacije krovišta, bojlera…

VEZANA VIJEST

Na pitanje jesu li građani prevareni ministar Štromar odgovara da će im Vlada pomoći, “to smo odmah rekli”. Onima koji su ostali bez domova pomoći će rekontrukcijom ili izgradnjom nove kuće, no neke neće moći biti na istoj lokaciji. Novac će pokušati namaknuti iz Europske banke i Fonda za solidarnost.

“Mi smo odmah prvi dan nakon potresa išli raditi zakon, pripremili smo ga sa strukom, radili smo… Siguran sam da je odličan i da će sutra biti u javnoj raspravi”, kaže Štromar koji na pitanje tko je opstruirao zakon kaže da to nema veze s politikom.

“Ovo nema veze s politikom, ima s ljudima, možemo biti u najgorem odnosu s nekime, ali ljudima moramo pomoći. Svakome kome treba privemeno riješti dom, rješit ćemo. Rješit ćemo sve što im treba”, obećao je Štromar u programu Nove TV.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.