Holy o uhićenju Jakupčića: Vjerojatno se radi o paradi za birače

Vijesti 29. svi 202009:33 > 09:37
N1

Bivša ministrica zaštite okoliša Mirela Holy u studiju Novog dana prokomentirala je jutrošnje uhićenje predsjednika uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića.

Mirela Holy je istaknula da kao ministrica nije mogla puno učiniti po pitanju šuma jer su bile u drugom resoru, ministra poljoprivrede.

Komentirajući jutrošnje uhićenje predsjednika uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića, rekla je:

VEZANA VIJEST

“Vjerojatno se radi o paradi za birače gdje HDZ želi poručiti da nisu korumpirani, da hvataju i momke iz vlastitih redova, ali to će biti – tresla se brda, rodio se miš. Već se godinama upozorava na stvari koje se događaju u Hrvatskim šumama.”

Navela je nekoliko primjera, između ostalog netransparentnu sječu šuma na Medvednici: “Do danas nitko ništa nije poduzeo. Neposredno proije izbora se sad hapsi ključna osoba iz Hrvatskih šuma.”

Pojasnila je i zašto su te teme toliko zanimljive: “Hrvatska ima jednu od najduljih tradicija održivog gospodarenja šumama. Umjesto da iskoristimo tu situaciju takvog prirodnog resusrsa i da se s njim gospodari održivo, mi te resurse tretiramo kao obične i najčešće drvena građa, koja se i pljačka, završava u Italiji kao obična sirovina pa ne zarađujemo na dodanoj vrijednosti.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.