Ivana Kekin o Beroševoj izjavi: Ili je bešćutan ili ne razumije što djeci treba

Vijesti 15. lip 202013:23 > 13:24
N1

Ivana Kekin, iz koalicije Možemo! - Nova ljevica - Radnička fronta - ORaH - Zagreb je naš! - Za grad, za N1 je komentirala izjavu ministra zdravstva, Vilija Beroša, da je djeci bolje u domu nego kod istospolnih parova.

“Mislim da je ministar i kolega Beroš pokazao ili da je izuzetno bešćutan, što ne želim vjerovati, ili da apsolutno ne razumije što je djeci potrebno za kvalitetan rast i razvoj i sreću”, kazala je Kekin.

VEZANE VIJESTI

 Kao psihijatrica je rekla da je ključno za rast i razvoj djece to da odrastaju u okruženju u kojem imaju svoje ljude, koji ih vole i podržavaju i da je, zapravo, potpuno nevažno jesu li ti ljudi istog ili suprotnog spola.

“Ako mu to nije dovoljno, ako to i dalje ne razumije, možemo citirati jednu mladu djevojku koja je na Facebooku stavila status, koja je došla iz doma i rekla – vi ništa ne razumijete, ja bih da sam imala priliku otišla s tri žene, sa ženom i muškarcem, s muškarcem i medvjedom, sa ženom i hobotnicom, sasvim bi bilo svejedno, nemate vi pojma kako je biti sam u ovako velikom svijetu”, kazala je Kekin.

Istaknula je da ju je ministrova izjava doista iznenadila. “Možda nije trebalo. Mi znamo da je HDZ spreman na sve kada dođe do toga da trebaju dobiti vlast, i za razliku od njegova stranačkog šefa Plenkovića koji se sigurno ne bi baš usudio izjavljivati tako nešto po europskim komisijama, jer za vani imamo jedno lice, a za unutra drugo. U toj izbornoj jedinici koju vodi ministar Beroš je to možda bilo potrebno, što je zapravo šteta, jer je on do sada ostavljao dojam jednog kulturnog i uglađenog gospodina, uvijek je bio umjeren i nije si dozvoljavao nekakve radikalne ispade, ovo je bilo stvarno šokantno”, kazala je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.