N1 Fokus: Što građani misle o Viliju Berošu?

Vijesti 18. lip 202007:17 > 07:27
N1

Izbori su pred vratima, a utrka za mandatima je zasad gotovo sasvim izjednačena. Stranke sklapaju koalicije, koalicije pak predstavljaju programe, i svi redom tvrde kako su tu zbog vas – građana. Praznik će to biti demokracije i prilika, kažu, da uzmete stvar u svoje ruke.

N1 televizija ćemo vam stoga, i za ove izbore, pružiti priliku da nam – neovisno o tome vuče li vas srce lijevo ili desno (ili uopće ne znate kamo vas vuče?) – kažete što želite, i što mislite.

S tri grupe građana, naš Hrvoje Krešić, razgovarat će o izborima i o odluci koja je uskoro pred svima nama: kome i zašto dati, odnosno ne dati svoj glas.

U današnjoj emisiji, koju možete pratiti od 16 sati, razgovarali smo s građanima, među ostalim, i o tome je li za njih ministar zdravstva Vili Beroš heroj, te smo ih upitali slažu li se s njegovom izjavom da je za dijete prihvatljivije biti u domu nego s istospolnim partnerima.

Od 11 naših sugovornika samo se jedan slaže s tom izjavom.

– Dijete u domu, u tim uvjetima gdje je jedan odgajatelj na njih deset, 20 ili 30, koliko god taj odgajatelj bio dobar, on ne može djetetu dati toliko ljubavi koliko roditelji, kaže jedan sugovornik N1 Fokusa.

– Svako dijete ima pravo na ljubav, od bilo koga dijete, ne vidim zašto istospolni parovi ne bi imali pravo odgajati dijete, ne vidim u tome nikakav problem, rekla je naša sugovornica.

 Emisiju N1 Fokus gledatje 18. i 25. lipnja u 16 sati, te 6. srpnja u 20 sati.