N1 Fokus o drugom valu koronavirusa: "To je obična prehlada"

Vijesti 18. lip 202015:36 > 15:44
N1

Izbori su pred vratima, a utrka za mandatima je zasad gotovo sasvim izjednačena. Stranke sklapaju koalicije, koalicije pak predstavljaju programe, i svi redom tvrde kako su tu zbog vas – građana. Praznik će to biti demokracije i prilika, kažu, da uzmete stvar u svoje ruke.

N1 televizija ćemo vam stoga, i za ove izbore, pružiti priliku da nam – neovisno o tome vuče li vas srce lijevo ili desno (ili uopće ne znate kamo vas vuče?) – kažete što želite, i što mislite.

S tri grupe građana, naš reporter Hrvoje Krešić, razgovarat će o izborima i o odluci koja je uskoro pred svima nama: kome i zašto dati, odnosno ne dati svoj glas.

U današnjem N1 Fokusu razgovarali smo i o eventualnom drugom valu koronavirusa kojeg znanstvenici najavljuju. 

Samo jedna ispitanica smatra kako bi HDZ dobro vodio eventualni novi val da do njega dođe, a svega nekoliko ispitanika smatra da je HDZ to dobro radio do sada. 

“Pred kraj krize se pokazalo da nije dobro kad se politika počela petljati u rad “tzv. nezavisnog stožera”, smatra jedan od ispitanika. 

O samom drugom valu, jedna ispitanica je kazala “To je obična prehlada”, no gotovo svi ispitanici izrazili su strah od velike ekonomske krize. 

Jedan od ispitanika se osvrnuo na rad Nacionalnog stožera civilne zaštite. 

“Oni su pokazali da to mogu raditi, kad ih se pusti. Samo je pitanje hoće li ih se pustiti”, kazao je. 

Emisiju N1 Fokus gledajte 18. i 25. lipnja u 16 sati, te 6. srpnja u 20 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.