Sindikat: Nakon smjene dekanice, nitko ne upravlja FF-om

Vijesti 11. srp 202011:51 > 11:59
Luka Stanzl/PIXSELL

Sindikalna podružnica Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja na Filozofskom fakultetu upozorava kako tom ustanovom trenutno nitko ne upravlja.

“Nakon odluke rektora Sveučilišta u Zagrebu o suspenziji dekanice Vesne Vlahović-Štetić upozoravamo javnost da trenutno nitko ne upravlja jednom od najvažnijih visokoškolskih ustanova u Republici Hrvatskoj niti itko snosi odgovornost za stanje na ustanovi, kako sigurnosno tako i u radno-pravnom smislu.

Nakon odluke o suspenziji imenovan je v.d. dekana, koji se nije pojavio niti prvi dan po objavi suspenzije, a niti jučer. To znači da će do ponedjeljka puna četiri dana ustanova biti bez upravljanja, a bojimo se i dulje.

VEZANE VIJESTI

Skrećemo pozornost da ostavljanje Fakulteta bez upravljanja predstavlja sliku i priliku nekompetentnosti i neodgovornosti u provođenju rektorove odluke”, stoji u priopćenju koje potpisuje glavna sindikalna povjerenica Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja na Filozofskom fakultetu Ivana Bašić.

Podsjetimo, zagrebački rektor Damir Boras u srijedu je suspendirao dekanicu Filozofskog fakulteta u Zagrebu Vesnu Vlahović Štetić. Kako rektor navodi u Odluci, dekanica je suspendirana u prvom redu zbog presude Županijskog suda u Zagrebu prema kojoj je osuđena za šikaniranje, odnosno mobing prorektora Ante Čovića, tada zaposlenika Filozofskog fakulteta.

Rektor Damir Boras je potom u četvtak na Filozofski poslao povjerenstvo koje je preuzelo upravljanje fakultetom, no ondje su ih čekali profesori i studenti koji se tome protive.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram