"Ako je Vlada spremna na dijalog, kako kažu, prihvatit će neka naša rješenja"

Vijesti 15. srp 202012:08 > 12:10
N1

Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno, u N1 Studiju uživo rekla je da su odbili sastanak s Plenkovićem jer je takav poziv bio neozbiljan. Spremni su, kaže, na dijalog i diskutirati o problemima.

To što mandatar vlade kaže da više neće biti takvog poziva, “samo pokazuje na koji način misli upravljati državom – nikakav dijalog, nastavlja voditi državu na autoritativan način.” Dodaje da to samo pokazuje da nisu spremni na dijalog.

Puljak smatra da bi sastanak sigurno bio protumačen na način da Plenković želi podebljati većinu. 

VEZANE VIJESTI

Osvrnula se na buduće djelovanje koalicije u Saboru. “Zasad imamo klub zastupnika, povjerenje birača nećemo iznevjeriti. Čeka nas gospodarska kriza, potrebne su ozbiljne reforme i krupni rezovi. Bit ćemo konstruktivna oporba, nuditi rješenja. Ako je vlada spremna na dijalog, kako kažu, prihvatiti će neka od tih rješenja”, rekla je.

Upitana tko će biti vođa oporbe, rekla je da može govoriti samo u ime svog kluba. Puljak kaže da će koristiti sve dostupne demokratske alate da u Saboru proguraju sve što je na dobrobit i u interesu građana.

Formiranje jedne stranke s Fokusom i Stranke s imenom i prezimenom, je, vjeruje Puljak, moguće. “To je dugoročan cilj… Povezuje nas dosta stvari.”

Čelnica stranke Pametno poručuje da zbog gospodarske krize i problema koji nas očekuju na jesen, u Saboru trebaju početi raditi odmah.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.