Požar u Splitu ugašen, na Rivi izgorjeli motori: Materijalna šteta velika

Vijesti 03. kol 202013:26 > 14:17
Ivo Cagalj/PIXSELL

Desetak motocikala, dvije palme i inventar iz obližnjeg kafića izgorjeli su u velikom požaru koji je u ponedjeljak rano popodne izbio na splitskoj Rivi, a ugašen je sat i pol kasnije.

Kako su za N1 Televiziju potvrdili iz Javne vatrogasne postrojbe Split oko 13 asti popodne na splitskoj Rivi, točnije kraj Lučke kapetanije Split izbio je požar.

Na terenu su bila tri vozila i desetak ljudi, kazali su nam iz Javne vatrogasne postrojbe Split.

Gusti crni dim nadvio se iznad središta grada, a začuđeni prolaznici i turisti snimali su što se događa.

Screenshot

Plamen je zahvatio i obližnje palme, a stradao je i štekat obližnjeg kafića. Na intervenciju su žurno stigli vatrogasci JVP-a Split koji su požar brzo pogasili. U tijeku je čišćenje Rive.

N1

“U jednom trenutku osjetio se dim u zraku. Shvatili smo da su se zapalili motori na Rivi. Plamen je zahvatio desetak motora i ostale parkirane motore koji su se već počeli taliti. Pomaknuli smo jedan automobil da bi vatrogasci mogli pristupiti gašenju požara.

Vatrogasci su jako brzo došli i sve je riješeno u pola sata. Šteta bi bila puno veća da nismo brzo reagirali”, za portal Dalmacija danas kazao je Splićanin koji je svjedočio događaju.

 “Izgorjelo je desetak motocikala. Kad smo mi došli, to je sve bilo u plamenu, nije im bilo spasa…”, izjavio je za Slobodnu Dalmaciju vatrogasni zapovjednik Željko Selak.

Požar je zahvatio i dvije palme, nešto inventara na obližnjem štekatu. I jedan automobil je, kaže Selak, bio u opasnosti, ali ljudi su ga pomaknuli i uspjeli spasiti.

“Taj čovjek koji je micao auto je malo ruku razrezao, ali srećom nitko nije ozbiljno ozlijeđen. Međutim, materijalna šteta je velika”, kazao je Selak.

Požar je ugašen, a trenutno se sanira nastala šteta.

Ivo Cagalj/PIXSELL

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.