Načelnik karlovačkog Stožera: Nekim je mladićima zaraza zabavna

Vijesti 14. kol 202013:30 > 13:32
Pixabay

Dva mlađa muškarca oboljela su od covidne infekcije u posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji, gdje je većina od 26 trenutno oboljelih mlađe dobi od kojih neki po riječima načelnika Stožera Civilne zaštite Josipa Ribara svoje stanje preko društvenih mreža prikazuju zabavnim.

Posljednji slučajevi zaraze iz Ozlja te iz karlovačkih prigradskih mjesta Rečica, Koritinja i Mahićno pokazuju da su većina zaraženih povratnici s mora, rođeni između 1992. i 1998. godine, te da su svi bili u noćnim klubovima, rekao je Ribar Hini.

Ustvrdio je da mladima unatoč stalnim savjetima da se na ljetovanju pridržavaju protuepidemijskih mjera njihove poruke očito malo znače.

“Da mladi ne uviđaju opasnost za sebe i druge vidi se i iz poruka s društvenih mreža”, primijetio je Ribar, dodavši da mladi sve odmah stavljaju na facebook pri čemu se ne boje stigmatizacije već to doživljavaju zabavnim.

Inspekcija karlovačkog Stožera Civilne zaštite Karlovac obišla je po jednu ljekarnu, banku, ugostiteljski objekt, mjenjačnicu, frizerski salon, prodavaonicu i trgovački pri čemu je zatekla dobro stanje pa nije izdano ni jedno upozorenje.

Od 26 aktivnih slučajeva infekcije od jučer je jedna osoba u bolnici, prethodno je 85 osoba ozdravilo i dvije su preminule, što je ukupno 113 osoba.

Jučer je u Karlovačkoj županiji je testirano 56 osoba, a u samoizolaciji se nalazi 81 osoba.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.