Tomašević: Imaju li u HDZ-u masovni uređaj za brisanje pamćenja građana Zagreba

Vijesti 10. ruj 202015:17 > 15:19
Marko Lukunic/PIXSELL

Predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislav Tomašević rekao je u četvrtak da se čudi HDZ-u koji za loše financijsko stanje u Gradu odgovornim drži isključivo Bandića, upitavši se imaju li u toj stranci masovni uređaj za brisanje pamćenja.

“Više od 500 milijuna kuna je rupa u proračunu za 2019. godinu. Tu se posebice čudim HDZ-u koji svaljuje odgovornost za to isključivo na Milana Bandića. Ne znam je li u HDZ-u imaju neki masovni uređaj za brisanje pamćenja građana Zagreba pa da će svi zaboraviti da su oni glasali za taj proračun 2019. i sjetimo se kako-tako da su kupili, i HDZ i Bandić, troje zastupnika oporbe iz drugih klubova kako bi taj proračun prošao”, istaknuo je Tomašević u izjavi novinarima u stanci sjednice Gradske skupštine.

VEZANE VIJESTI

Podsjetio je i kako HDZ-u to nije bilo dovoljno, nego su prije godinu dana glasali i za polugodišnje izvršenje proračuna za 2019. koji je gradonačelnik Bandić predložio.

HDZ je glasao i za rebalans, a sada su šokirani time da je nastala rupa u proračunu od više od pola milijarde kuna, kaže Tomašević.

Objasnio je da je to samo u 2019. godini, a akumulirano s 2018., to je otprilike 1,3 milijarde kuna.

I HDZ suodgovoran za rupu u proračunu

“Suodgovornost za ovu rupu u proračunu koja je nastala prije potresa i korone je isto tako i na HDZ-u”, poručio je Tomašević.

Kaže da se jako pribojava sljedećeg rebalansa proračuna za ovu godinu.

#related-news_0

Na pitanje novinara od kuda Gradu Zagrebu 15 milijardi kuna za obnovu nakon potresa, Tomašević kaže da se nada, a i ide se u tom smjeru da će novac koji Grad Zagreb uplaćuje u Fond za poravnanje za ravnomjeran razvoj drugih jedinica lokalne samouprave, sada ostajati u Zagrebu.

Vjeruje i da će nešto i od EU fondova, iz fonda za sljedeće generacije i iz nove financijske perspektive, ići direktno za financiranje obnove.

“Nešto ćemo vjerojatno morati ići i na novo zaduženje iako smo već na rubu što se tiče zaduženja Grada Zagreba”, ustvrdio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.