Policija traga za krijumčarom migranata koji je pokušao pregaziti policajca

Vijesti 17. ruj 202017:24 > 17:25
Ilustracija

Policija traga za krijumčarom koji je u utorak oko sedam sati u blizini Rušnjaka, mjesta na Buzeštini, vozilom pokušao pregaziti policajca, koji je zbog toga upotrijebio vatreno oružje kao sredstvo prisile, izvijestila je u četvrtak popodne istarska policija.

Policijski službenici provodili su pojačani nadzor kako bi spriječili nezakonite migracije te su kod Žonti, mjesta na Buzeštini, pokušali zaustaviti kiju carnival zagrebačkih registarskih oznaka. Vozač je odbio postupiti po znakovima policijskih službenika te je povećao brzinu i nastavio se kretati prema Buzetu. Policajci su krenuli u potjeru, a vozač je, jureći i kršeći prometne propise, izgubio nadzor nad vozilom, udario u rubnjak i u stijene te se zaustavio.

Nakon što su policajci izašli iz automobila, nepoznati vozač najprije je krenuo unatrag, a zatim naglo, punom brzinom naprijed, ravno prema policijskom službeniku koji je, radi zaštite života, izvadio službeni pištolj i usmjerio ga prema vozilu.

Vozač se ni tada nije zaustavio, nego je još brže krenuo prema policajcu koji se nije uspio izmaknuti te je, kako bi izbjegao izravnu opasnost, bio prisiljen upotrijebiti vatreno oružje kojim je pogodio vozilo. Vozač je udario u zaštitnu ogradu i pobjegao pješice prema gustoj šumi.

U izgredu nije nitko ozlijeđen.

U vozilu koje je krijumčar ostavio policajci su pronašli nekoliko stranaca za koje je utvrđeno da su u Hrvatsku ušli nezakonito iz Bosne i Hercegovine te je pokrenut postupak u skladu sa Zakonom o strancima.

Policijski službenici i dalje tragaju za odbjeglim krijumčarom, osumnjičenim za kaznena djela napada na službenu osobu te protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.