Karamarko: Do jeseni ću biti masovni ubojica ili narkoman

Vijesti 16. lip 201506:54 > 07:04
N1

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u nakon povratka iz Kanade da se ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić s događajem na Poljudu izruguje na Facebooku dok je u Hrvatskoj na djelu oblik specijalnog rata, a optužbe Josipa Manolića da je bio suradnik Udbe, kako je rekao, dio su prljave kampanje Zorana Milanovića.

”Cjelokupna hrvatska javnost tvrdi da je kukasti križ na Poljudu djelo huligana, a za huligane je odgovorna policija”, rekao je Karamarko u zagrebačkoj zračnoj luci nakon povratka iz Kanade, gdje je s izaslanstvom HDZ-a boravio tri dana.

“Dok je u Hrvatskoj na djelu jedan vid specijalnog rata, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić se s tim događajem izruguje na svom Facebooku. Dok svi svjetski mediji zvone na uzbunu, ministar Ostojić optužuje druge za vlastite propuste”, rekao je Karamrako.

“Svastika na Poljudu je propust policije”

U razgovoru za Dnevnik HRT-a Karamarko je kazao da osuđuje iscrtavanje svastike na poljudskom travnjaku. “To je doista nešto nevjerojatno. Istaknuti znak totalitarnog sustava koji simbolizira toliko smrti i zla u 20. stoljeću može napraviti samo netko tko želi nanijeti štetu Hrvatskoj”, rekao je Karamarko.

Šef HDZ-a smatra da iza svastike ne stoji ideološka poruka, već obični huliganizam. “Ako je to stvar huligana, onda se radi o poslu za ministra unutarnjih poslova. MUP mora riješiti taj slušaj, uvjeti izvođenja tako nečeg na stadionu su ograničeni i moralo se već do sada istražiti tko je to napravio”, kaže Karamarko, koji se ne slaže s Ostojićevom procjenom da je krivnja na HNS-u.

“Gledamo već godinama taj rat Vlade i pojedinih ministarstava protiv HNS-a. U ovom slučaju se radi o propustu policije”, kaže Karamarko.

“Konfuzija u državi je odraz konfuzije u njihovim glavama”

Vezano uz Ostojićeve tvrdnje kako odgovornost za incident s kukastim križem na travnjaku Poljuda treba tražiti u Hrvatskom nogometnom savezu koji je “podružnica” HDZ-a, Karamarko je odgovorio kako se oko toga još moraju dogovoriti prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić i ministar Ostojić.

“Ona kaže da smo mi proizveli ekstremiste koji napadaju Nogometni savez, a Ostojić da mi stojimo iza Nogometnog saveza. Znači, HDZ i Karamarko organizirali su ekstremiste da se obračunaju sa Savezom iza kojega opet stoji HDZ. Konfuzija u državi odraz je ove konfuzije u njihovim glavama”, naglasio je.

“Ti problemi odvlače fokus sa pravih životnih i egzistencijalnih problema za koje je odgovorna ova vlast, pa je zato potrebno stvarati nove probleme i za njih optuživati HDZ. To se događa s braniteljima, to se događa sa stadionskim izgredima, to se događa s društvom u cjelini. To je na kraju krajeva premijer Zoran Milanović otvoreno najavio nakon poraza svog predsjedničkog kandidata – ‘mi ili oni’ “, ustvrdio je Karamarko.

“Do jeseni ću vjerojatno biti narkoman ili masovni ubojica”

“Ne znam bih li se smijao ili… Ta njegova kleveta, gnjusna konstrukcija je u funkciji predizborne kampanje SDP-a. Svi ljudi koji nešto o tome znaju su već rekli da je to nemoguće”, kazao je Karamarko komentirajući tvrdnje Josipa Manolića da je 80-ih godina prošlog stoljeća radio za Udbu.

“Ja sam bio čovjek kojem je Udba 1984. godine, dok sam još bio student, oduzela putovnicu zbog kleronacionalizma. To je klasična udbaška metoda, žrtvu pretvoriti u nekoga tko je s njima surađivao. Zašto baš sad? Zato što je kampanja počela, a žalosno je da oni u kampanji koriste jednog silno uplašenog starog čovjeka. A Manolić najbolje zna zašto je uplašen”, kaže Karamarko.

Ponovio je da će Manolića tužiti za klevetu zato što su ovdje, kako kaže, u pitanje dovedeni njegova čast i ponos. Vladi Zorana Milanovića poručio je da vode prljavu kampanju zato što su u zadnje tri i pol godine uništili gospodarstvo.

“Najprije su bili fokusirani na moje suradnike, sada su na mene. Počelo je s vozilom kojim sam odveo člana obitelji na Hitnu pomoć, pa sam proglašen za šefa braniteljske pobune u Savskoj, pa je Milanović tu sam sebe demantirao, a evo sad kažu da sam Udba. Do jeseni ću vjerojatno biti masovni ubojica ili narkoman. Sad se malo šalim, možda nije primjereno, ali voljeli bismo znati kad će biti izbori. Pozivam da kampanja bude fer i da nam Vlada objasni čime su zaslužili još jedan mandat”, kaže Karamarko.

“Manolićeva kleveta je dio Milanovićeve prljave kampanje”

Vezano uz najavu da će tužiti Josipa Manolića za klevetu jer ga je optužio da je bio suradnik Udbe, Karamarko je odgovorio kako se Manolić stavio na raspolaganje SDP-u još na zadnjim parlamentarnim izborima. “Tko može zaboraviti onaj njegov srdačni zagrljaj s Milanovićem u izbornoj noći”, rekao je.

Hrvatska javnost, kazao je Karamarko, zna da je Manolićeva kleveta dio Milanovićeve prljave kampanje. “Dok Milanoviću bomboni ispadaju iz usta Lex Perković stožer s Iblerovog trga vodi specijalni rat”, naglasio je.

Obračunavali su se i s Franjom Tuđmanom kad su gubili pozicije, a kako ne bi sa mnom, kazao je. “Rušili su ga u predvečerje Oluje. Ništa me ne iznenađuje. Svašta ću još saznati o sebi do izbora”, istaknuo je.

Predsjednik HDZ-a smatra da iza svega stoji Zoran Milanović. “Zato krije datum izbora. Strah ga je ući u ravnopravnu bitku. Valjda neće skupljati hrabrost sedam mjeseci kao s braniteljima”, izjavio je Karamarko.

Upitan o Izvješću Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) u kojem se u dijelu vezanom uz ekstremizam, uz ostalo, upozorava kako su i dalje aktivne organizacije i pristaše četničkih pokreta u državama okruženja i šire, te da postoje i kontakti prema istomišljenicima u Hrvatskoj, predsjednik HDZ-a, koji je bio i šef SOA-e, rekao je da je protiv svakog ekstremizma i da to osuđuje. Istaknuo je i da se Hrvatska nalazi na vrlo neuralgičnom području koje nosi svoje opasnosti te kako želi vjerovati da imamo obavještajnu službu koja može prevladati opasnosti ekstremizma iz susjedstva i njegov uvoz u Hrvatsku, piše Index.hr.