"Medicinska sestra iz Čakovca je na bolovanju, velika je to tragedija"

Vijesti 30. ruj 202018:37 > 18:41
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U Županijskoj bolnici u Čakovcu je, tijekom rutinskog postupka hemodijalize, preminuo 62-godišnjak zbog ubrizgavanja krive supstance. Pročelnica zavoda za zdravstvo Međimurske županije Sonja Tošić Grlač rekla je za N1 da su sve službe pokrenute kako bi se proveo postupak interne kontrole.

 “Tragičan događaj dogodio se jučer u kasnim poslijepodnevnim satima. Sve službe su pokrenute kako bi se proveo postupak interne kontrole. Sutra će interna kontrola županijske bolnice Čakovec analizirati slučaj i dati svoje mišljenje, a očekuje se i inspekcija Ministarstva. Potom ćemo znati što se uistinu dogodilo. Sve službe su obaviještene, a neke su već bile u bolnici”, rekla je.

VEZANE VIJESTI

Kaže da je policija bila u Županijskoj bolnici u Čakovcu, ali zbog istrage o tome ne može govoriti.

Obitelji je izražena sućut. Sonja Tošić Grlač kazala je da su svi zaposlenici bolnice koji su bili uključeni u tragični slučaj, kao i ravnatelj bolnice, primili obitelj preminulog i razgovarali s njima.

N1

“Sve je profesionalno obrađeno i transparentno. Bolnici je briga o pacijentu na prvom mjestu. Koliko znam, medicinska sestra je na bolovanju, što je i razumljivo. Velika je to tragedija”, rekla je pročelnica za zdravstvo Tošić Grlač.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.