Plenković: Napad na Markovom trgu ima i elemente terorističkog akta

Vijesti 14. lis 202007:15 > 11:40
Patrik Macek/PIXSELL (ilustracija)

Na početku sjednice Vlade javnosti se obratio premijer Andrej Plenković. Govorio je o pucnjavi na Markovu trgu u kojoj je ranjen policajac.

“Pred zgradom Vlade svjedočili smo pokušaju ubojstva policijskog službenika koji čuva zgradu Vlade. Napadač je pucao i na druga dva policijska službenika, a pucao je i na prostore Vlade. Osoba koja je odgovorna za taj čin je kasnije izvršila samoubojstvo, policija i DORH utvrđuju sve okolnosti, no kao temu trebamo otvoriti motive i razloge za ovaj čin”; rekao je Plenković na vladi.

“Po informacijama kojima za sada raspolažemo ovaj čin ima elemente i teroričkog akta”, kazao je premijer.

“Ranjeni policajac zbrinut je u Vinogradskoj bolnici, njegovo stanje je dobro i on se oporavlja”.

Premijer je jučer posjetio policajca u bolnici.

“Od ponedjeljka su pojačane mjere sigurnosti, one imaju privremeni karakter. Svi daljnji modaliteti zaštite modelirat će se u skladu sa sigurnosnom procjenom”, rekao je premijer.

“Vodit ćemo računa o zaštiti institucija hrvatske države. a ćemo balansirati u mjerama sigurnosti, pokazalo je i sinoćnje okupljanje koje je provedeno sukladno novim mjerama”, dodaje Plenković. 

Kazao je i kako nova organizacija rada neće nikako utjecati na mogućnost predstavnika medija da izvještavaju o radu Vlade i da dobivaju izjave članova vlade te da će u tom smislu imati konferenciju za medije u 13 sati na kojoj će govoriti o svim temama koje su aktualne. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.