Voditelj "Jabuke" Viduka: "Tako stari klub nemaju niti London niti New York"

Vijesti 14. lis 202018:13 > 18:17
N1

Marin Viduka, voditelj zagrebačkog GK Jabuka, gostovao je u emisiji Newsroom na N1.

“Dobili smo rješenje Općinskog suda u Zagrebu da je u utorak deložacija, za pet dana”, kazao je Viduka.

“Iznenada jest, ali i očekivali smo da se privode kraju svi ti pravni procesi koje imamo već pet godina i nešto s Gradom Zagrebom. Puno je toga prošlo da bih objašnjavao u detalje. Grad Zagreb je napravio taj potez da su našu udrugu stavili u likvidaciju preko Gradskog ureda za opće poslove”, rekao je Viduka.

VEZANE VIJESTI

Voditelj “Jabuke”objasnio je značaj tog kluba za Zagreb:

“Klub je bio od ’68. Neka drugi govore o značaju kluba, ali sama informacija da tako stari klub nemaju niti London niti New York, pogotovo u toj nekoj uskoj rock niši koju mi držimo cijelo vrijeme, nije bila dovoljna gradskim vlastima. Ne samo ovima, nego i ’98. pod gospođom Dropulić.”

Voditelj je Viduku pitao što misli o motivima da se taj klub zatvara.

“Mislim da se od 90-ih promijenilo gledanje na klub zato što pada u oči adresa na Tuškancu i taj kvart. Mislim da je to prva i osnovna nit vodilja svakoga tko je stavio šapu na taj klub”, odgovorio je i dodao.

“Ne mogu reći koji su bili motivi. To morate pitati drugu stranu. Naši motivi su, naravno, da se klub treba sačuvati. Mislim da bi gradska vlast svakog grada u Europi morala računati na nekakve druge kulture, ako oni možda i nisu iz te kulture. Glavni grad u državi bi morao imati i ovakvu vrstu kulture”, rekao je.

#related-news_0

“Čekamo mišljenje Općinskog suda o ovoj odluci za utorak. Uložili smo prigovor i molbu da se to razmotri jer mislimo da ih obavezuje ova odluka Vlade da se ne donose odluke o deložacijama i ovrhama. Odluka je donesena, iako je donesena odluka Vlade da se ne donose odluke o deložacijama i ovrhama. Mislim da više nemamo pravnih manevara osim toga”, objasnio je dalje.

Viduka je rekao da im veliki dio javnosti pruža podršku:

“Samo na Facebooku od jučer mislim da je to par desetina tisuća ljudi. Kad su bili bageri prije dvije i pol godine, bilo je skoro 100.000 ljudi. Ako gradski oci i Grad Zagreb ne vide da taj klub ima podršku… Ne znam.”

“Sve se nadam da se to neće dogoditi u utorak”, rekao je.

“Dali smo tom gradu vjerojatno taj neki pečeat i, gdje god dođem, svi ga se rado sjećaju”, kazao je o ljudima s rock scene Zagreba i dodao:

“‘Jabuka’ je tematski imala i propusta i problema, sve ću ih na sebe prihvatiti, ali da smo ih izdali, nismo nikada.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.