Gost tjedna u TNT-u u nedjelju je zagrebački muftija Aziz ef. Hasanović

Vijesti 07. stu 202013:49 > 13:51
N1

U tri tjedna - tri svirepa teroristička napada u Europi. Počelo je odrubljivanjem glave profesoru u Parizu, nastavilo se napadom u crkvi u Nici u kojoj je na posebno okrutan način ubijeno troje ljudi, a potom je ovoga tjedna poklonik ISIS-a u suludom terorističkom pohodu u Beču smaknuo četvero i teško ranio više od dvadeset ljudi.

O najnovijem valu terorizma koji u javnosti prati pridjev “islamistički” a nerijetko i “islamski”, i o tome kako ovakvi događaji utječu na (su)život muslimana u europskim zemljama pa i Hrvatskoj, u Točki na tjedan razgovaramo sa zagrebačkim muftijom Azizom ef. Hasanovićem, prvim čovjekom Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Joe Biden može početi s pripremama za ulazak u Bijelu kuću. Iako ih Donald Trump osporava, glasovi pristigli poštom koji se prebrojavaju u preostalim presudnim državama – daju vjetar u leđa Bidenovoj pobjedi. Ovako tijesni izbori već su viđena stvar u SAD-u, no hoće li uslijediti dosad neviđeni skandal u kojem jedan američki predsjednik neće priznati rezultate izbora i odbit će mirno predati vlast?

U Točki na tjedan tu opciju analizira politički analitičar Đivo Đurović.

Koliko je u koronakrizi jačala vlast Vlade i premijera a na uštrb ustavne pozicije Sabora i drugih institucija, te može li se bez sabora izglasati novi lockdown ili policijski sat – za TNT objašnjava profesor ustavnog prava Đorđe Gardašević.

Organizator novog prosvjeda protiv epidemioloških mjera Tomislav Pilkić govori o tome zašto više od 160 tisuća ljudi na Facebooku traži ukidanje Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Jesu li onkološki bolesnici najveći gubitnici koronakrize? O tome za TNT govore Ljiljana Vukota iz Udruge Sve za nju i ugledni onkolog Stjepko Pleština.

Točka na tjedan s Natašom Božić, nedjeljom od 9 do 12 na N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.