Šostar: Koliko znam, zatvaranja ugostiteljskih objekata u Zagrebu neće biti

Vijesti 15. stu 202013:32 > 13:35
N1

Hoće li Nacionalni stožer postrožiti mjere u skladu s težinom situacije, znat ćemo za dan-dva. Zasad se ne zna ni koje će mjere zagrebački Stožer predložiti početkom tjedna, a u Zagrebu je udio pozitivnih među 1357 testiranih u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a “Dr. Andrija Štampar” jučer iznosio čak 38,9% (529).

Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, na pitanje je li točno da će se masovno testirati svi Zagrepčani antigenskim testovima kako bi se detektirao što veći broj zaraženih i epidemija stavila pod kontrolu bez zaključavanja rekao je za Večernji list da, koliko on zna, to nije točno, iako, kaže, nije član zagrebačkog Stožera.

VEZANE VIJESTI

 “Mi u Zavodu nećemo raditi antigenska testiranja, nego samo PCR, i ovako imamo gomilu posla s PCR testiranjem i ne bismo ni mogli sudjelovati u jednom takvom masovnom testiranju i kad bi ga bilo. Pratimo situaciju iz dana u dan, u ponedjeljak ćemo biti pametniji, ali koliko znam, zatvaranja ugostiteljskih objekata i škola u Zagrebu neće biti”, govori Šostar. Očito prije ponedjeljka neće biti novih mjera ni u Zagrebu ni na nacionalnoj razini. Za visok udio pozitivnih u Štamparovu zavodu Šostar smatra da to pokazuje da obiteljski liječnici rade dobar probir pacijenata koje šalju na testiranje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.