Trut: Ovisno o situaciji idući tjedan razmišljat ćemo o uvođenju novih mjera

Vijesti 17. stu 202007:56 > 07:58
N1

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova za Civilnu zaštitu Damir Trut kazao je u emisiji "U mreži Prvog" kako Nacionalni stožer civilne zaštite i epidemiolozi prate situaciju i analiziraju je te sukladno analizama i preporukama Stožer donosi određene mjere.

Dodao je da su te mjere umjerene da bi moglo gospodarstvo moglo funkcionirati, ali i da bi štitili i stanovništvo. Kazao je kako se mora balansirati između mjera da ne bismo imali veliku štetu. Trut je kazao kako su brojevi zaraženih zabrinjavajući, te da smo u sredini Europske unije po broju zaraženih, ali još uvijek brojevi nisu alarmantni, te da će sukladno daljnjoj situaciji Nacionalni stožer civilne zaštite donijeti moguće druge mjere.

“Vidjet ćemo kakva će biti situacija idući tjedan pa ćemo onda odlučiti o donošenju novih mjera”, rekao je Trut.

Trut je rekao kako su sve odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite postale i politička tema, a ne samo epidemiološka, te vjeruje da su sve političke elite na istom kolosijeku, imali bi bolje rezultate, a ne bi zbunjivali javnost.

Pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Marija Bubaš kazala je kako smatra da u Hrvatskoj još uvijek postoji mogućnost “stezanja” obruča oko okupljanja ljudi. Dodala je kako je zdravlje zaposlenih jednako zdravlje gospodarstva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.