Penava o Milasu i delegaciji SNV-a: Ovo je neviđeni skandal

Vijesti 17. stu 202009:08 > 09:14
N1

Delegacija Srpskog narodnog vijeća danas će odati počast žrtvama, koje su građani i građanke Vukovara podnijeli u ratu 1991-1995., najavili su.

Uoči Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, Srpsko narodno vijeće danas će u Dunav položiti vijence za stradale Vukovarce i Vukovarčanke srpske nacionalnosti.

VEZANA VIJEST

Kao predstavnik Vlade na toj komemoraciji bi, prema najavama SNV-a, trebao biti i državni tajnik Zvonko Milas.

Gostujući u Intervjuu tjedna Media servisa to je komentirao gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je trenutno u izolaciji zbog pozitivnog testa na koronavirus.

“Mislim da je ovo skandal koji još nije viđen u modernoj hrvatskoj državi u Vukovaru. Ovo se svodi na potpitanje kakvu nam to povijesnu istinu Vlada Republike Hrvatske, Vlada Andreja Plenkovića, otkriva s ovim današnjim činom polaganja vijenca 17. studenog u Dunav za poginule Srbe, i to kako oni kažu prijeratnim događajima, događajima koji su prethodili ratu”, rekao je.

Kasnije se oglasio glasnogovornik Vlade Marko Milić.

“Slijedom pogrešne informacije koja se pojavila u javnom prostoru, napominjemo da nije bilo predviđeno da državni tajnik Zvonko Milas danas položi vijenac u Dunav zajedno s delegacijom SNV-a, već je trebao ići s njihovom delegacijom položiti vijenac na Ovčaru.

No budući da se državni tajnik Milas u međuvremenu razbolio, nažalost neće moći sudjelovati u današnjem programu kako je bilo predviđeno i u kojemu je trebao zajedno s potpredsjednikom Vlade Borisom Miloševićem odati počast žrtvama Ovčare”, javio je Milić.