Voditelj Arene: Prebacivanjem pacijenata rasterećuje se zdravstveni sustav

Vijesti 28. stu 202018:00 > 18:43
N1

U Zagrebačku Arenu danas je smješteno 9 pacijenata s blažom kliničkom slikom iz dvije zagrebačke bolnice - Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" i Kliničke bolnice Dubrava. Sutra se očekuje još desetak pacijenata.

Davor Vagić, voditelj stacionara u Areni Zagreb, za Dnevnik N1 razgovarao je s reporterkom Ivanom Kopčić.

 “Danas je krenula aktivacija stacionara Arena Zagreb. Oko podneva su došli naši prvi pacijenti. Oni se sada zbrinjavaju, u dobrom su stanju, to su pacijenti koji su pred otpust. Kreveti u kojima su oni bili su sada otvoreni sa srednje teške i teške pacijente”, rekao je Vagić, dodavši kako se time rasterećuje zdravstveni sustav.

VEZANE VIJESTI

Vagić vodi organizacijski dio. Kaže kako je u razgovoru s kolegama vidio da su ozbiljno prihvatili posao te da će ga obavljati ozbiljno i savjesno.

Kakve su projekcije

Rekao je da imaju stotinu kreveta. “Sada je počeo testni rad Arene, krenut ćemo s 25-30 kreveta. Dobra je odluka da krenemo u testnu varijantu da vidimo što se može poboljšati. Imamo i mogućnost daljnjeg proširenja kapaciteta, ali to ovisi o odluci Stožera”, pojasnio je Vagić za N1.

N1

Na pitanje kako se organizira prehrana, rekao je da bez suradnje s Ministarstvom obrane, Civilnom zaštitom i ekipom koja radi u Areni, sve ovo ne bi bilo moguće. “Svaki pacijent dobiva četiri obroka na dan. Ništa od toga se ne vraća i taj dio je odlično organiziran. Imaju sanitarne čvorove i punjače kraj kreveta da se mogu javiti rodbini. Grijanje i klimatizacija su jako dobro riješeni. Imaju WI-FI. Ali najvažnije, imaju odličnu liječničku skrb”, rekao je voditelj stacionara u Areni Zagreb.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.