Fra Mate Bašić: Moj savjet je uvijek da se dođe na misu, ne treba biti u strahu

Vijesti 24. pro 202017:22 > 17:35
N1

Fra Mate Bašić u Newsroomu je govorio o Božiću u vrijeme pandemije koronavirusa, a pojasnio je i kako će se održavati mise u vrijeme epidemije.

“Ovo je Božić u posebnim prilikama, ali Božić kojem se svakako trebamo radovati jer kakvo god bilo stanje oko nas, nitko i ništa nam ne može uzeti božićnu radost. Rađa se Bog i apsolutno ništa nam ne smije uzeti taj mir i radost”, kazao je fra MateBašić i dodao:

“Sigurno da duh Božića nije konzumerizam, pa čak ni pun stol, ali zajedništvo jest. Zajedništvo koje se okuplja oko stola je bit Božića.”

VEZANE VIJESTI

Zbog pandemije koronavirusa ni mise se neće moći održavati na dosadašnji način, a fra Mate Bašić je komentirao kako će ove godine izgledati mise na Božić.

“Svaka župa ima organizirane redare i ostalo. Misa će svakako biti. Prema kvadraturi će biti prisutni ljudi, ostali će vjerojatno biti vani. Mislim da uopće neće biti problem niti treba tražiti problem u tim prilikama jer rekao bih da se vjernici itekako drže epidemioloških mjera, barem kod mene”, kazao je.

Stožer je preporučio da se mise prate putem radija i televizije.

“Moj savjet je uvijek da se dođe na misu, ne treba biti u strahu vezano uz svetu misu, a kada okolo hodamo, nemamo straha. Uz sve epidemiološke mjere mislim da straha uopće ne treba biti. Tko ne može doći ili tko je u rizičnoj skupini neka prati svetu misu preko medija, ali oni koji mogu doći, ne vidim razlog da ne dođu. Povećan je broj misa i napravljeno je sve prema epidemiološkim mjerama tako da mislim da straha uopće ne treba biti”, poručio je fra Mate Bašić

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.