Bivši televizijski novinar postaje član Josipovićevog izbornog stožera?

Vijesti 12. ruj 201409:05 > 10:21
Cropix/Goran Mehkek

Dugogodišnji televizijski novinar i osnivač agencije za komunikacijski menadžment Preclarus komunikacije, Drenislav Žekić, mogao bi postati član najuže ekipe Ive Josipovića u predstojećoj predsjedničkoj kampanji.

Žekić je u razgovoru za Jutarnji list potvrdio da kontakti postoje, ali da će tek vidjeti hoće li doći do konkretne suradnje, ali da u svakom slučaju neće biti angažiran kao glasnogovornik Josipovićeve kampanje.

“Nije u pitanju položaj glasnogovornika nego suradnja u komunikacijskom dijelu kampanje, ali sve će se znati do kraja rujna”, rekao je Žekić.

Nedavno se na poziv Nikice Gabrića politički angažirao u Nacionalnom forumu, gdje je jedan od potpredsjednika.

“S predsjednikom Stjepanom Mesićem imao sam izvrsne odnose, isto kao što ih imam i sa sadašnjim predsjednikom Josipovićem i mnogim ministrima u hrvatskoj Vladi”, izjavio je u intervjuu prije dvije godine.

Drenislav Žekić 18 je godina radio kao novinar i urednik na Televiziji Zagreb, odnosno Hrvatskoj televiziji, od kuda je otišao 1993. godine. Nakon toga se posvetio biznisu s istočnom Europom i sa suradnicima je u Bjelorusiji prodavao sportsku opremu, izvozio votku, a imali su i građevinsku firmu koja je sagradila zgradu za jednu banku.

Žekić je sedam godina radio i kao direktor korporativnih komunikacija i marketinga te pomoćnik predsjednika Uprave Podravke, a bio je i direktor marketinga i korporativnih komunikacija te glavni tajnik RTL Televizije od njezina osnutka u Hrvatskoj, savjetnik ravnatelja Hrvatske televizije, savjetnik Uprave Digitel komunikacija, kao i direktor predstavništva Privredne komore Srbije u Republici Hrvatskoj.

Dvije godine, od 2010. do 2012., bio je predsjednik Upravnog odbora Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), a počasni je član i Društva za odnose s javnošću Srbije.

Cijeli članak pročitajte ovdje.