Poznati se polijevali vodom, na račun sjelo tek 210.000 kn

YouTube (screenshot)

Od posljednjeg javnog zalijevanja ledenom vodom u sklopu svjetske kampanje Ice bucket challenge prošlo je gotovo dva mjeseca, dovoljno da u Udruzi oboljelih od ALS-a Neuron sumiraju financijski odjek kampanje.

Ukupno je prikupljeno 210 tisuća kuna iako su se vodom zalijevale uprave najvećih hrvatskih tvrtki, poznati nogometaši, te brojne osobe s estrade.

Predsjednica Neurona Slavica Horvat kaže da je tek manji dio uplata stigao od onih koji su se javno polijevali ledenom vodom, uglavnom su uplate stizale od nepoznatih građana.

Račun za uplatu donacija: IBAN HR0223300031553355921HRK (kunski račun) IBAN HR8023300031553355778EUR (devizni račun) SWIFT ( BIC ) SOGEHR22

Novca nije previše, a lista želja je velika. Skupština Udruge Neuron trebala bi uskoro odlučiti kako će utrošiti prikupljena sredstva. ‘Ja bih voljela da se oboljelima plati rehabilitacija. Imamo u planu napraviti veću kampanju kako bismo osigurali invalidska kolica kakva oboljeli trebaju. Aparat HZZO-a je prespor, obična invalidska kolica obično nisu dovoljna za njihove potrebe’, kaže.

Horvat zaključuje kako je na kraju zadovoljna jer je hrvatska javnost doznala o kakvoj se bolesti radi, a o njoj su više doznali i oni koji su medicinske struke pa tako, kaže, ako pacijenta dovedu zubaru više ne moraju previše objašnjavati.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.