Tragedija kod Daruvara: U padu aviona poginule dvije osobe

Vijesti 02. kol 201511:55 > 11:59
Boris Kovacev / CROPIX

Dan nakon nesreće u kojoj su kod daruvarskog sportskog aerodroma u padu lakog zrakoplova poginuli pilot i suputnik, bjelovarsko županijsko državno odvjetništvo i stručnjaci za zrakoplovne nesreće u nedjelju istražuju uzrok pada.

U nesreći su pod nerazjašnjenim okolnostima na početku trenažnog leta poginuli 57-godišnji Vladimir Vojta koji je upravljao zrakoplovom i 27-godišnji Tomislav Bublić, potvrdio je Hini član aerokluba “Ždarl” Daruvar Staniša Stanković.

Stradali Vojta bio je upravitelj daruvarskog aerodroma, dok je Bublić bio predsjednik aerokluba “Ždral”.

Sportski zrakoplov tipa Apollo Fox srušio se na udaljenosti 300 do 400 metara od piste ubrzo nakon što je poletio oko 18,10 sati.

“Poletjeli su s aerodroma oko 18,10 sati, napravili zaokret, zašli iza brda i tad ih više nismo vidjeli”, kazao je Stanković. No, iza brda, na udaljenosti od 300 do 400 metara uskoro se počeo uzdizati dim.

Aeroklub “Ždral” je na svojim internetskim i facebook stranicama objavio komemorativnu fotografiju.

Prema medijskim podacima avion se nakon pada zapalio. Na mjesto nesreće izašli su vatrogasci, policija i hitna pomoć.

Bjelovarska policija potvrdila je da su u zrakoplovnoj nesreći jučer poslijepodne puginule dvije osobe. Očevid provodi zamjenik županijskog državnog odvjetnika uz pomoć stručnjaka za zrakoplovne nesreće i asistenciju policije.

Prije manje od dva mjeseca, 7. lipnja, u padu sportskog zrakoplova poginuli su 58-godišnji pilot i 36-godišnjak dok su sudjelovali u aeromitingu u Zvekovcu kod Vrbovca.