MOST i inicijativa Ivana Lovrinovića zajedno na izbore

Vijesti 30. kol 201512:42 > 12:45
N1

Prof. dr. sc. Ivan Lovrinović, renomirani ekonomski stručnjak i i bivši dekan Ekonomskog fakulteta, poznat javnosti i kao dugogodišnji kritičar HDZ-ova i SDP-ova pristupa gospodarskim te posebno monetarnim pitanjima, ujedno dugogodišnji savjetnik udruge Franak, pridružio se, zajedno sa svojim krugom suradnika Mostu nezavisnih lista.

Postignut je dogovor o jedinstvenoj inicijativi, što znači da su Božo Petrov, Ivan Kovačić na jugu, kao i Tomislav Panenić i Ružica Vukovac na istoku te Ljubica Ambrušec u središnjoj Hrvatskoj dobili snažnu potporu i poveznicu sa Zagrebom.

Kad se uzme u obzir niz neovisnih lista s vijećničkim mjestima, niz pojedinaca koji su se Mostu već pridružili na osobnoj razini, može se reći da je MOST već premostio dobar dio Hrvatske. Gradonačelnici i načelnici koji su s trona skidali desetljetne HDZ-ove lokalne strukture, kao i one koji su s HDZ-om u koaliciji, ali isto tako i potpuno neutralizirali SDP-ove lokalne igre, pojačani su neovisnim stručnjacima koji tu istu HDZ-SDP osovinu kritički razotkrivaju godinama po pitanjima nacionalne politike.

Petrov najavljuje da će biti još ovakvih ozbiljnih povezivanja oko MOSTA kao zajedničke platforme. ‘Mi gradimo nacionalnu priču koja nailazi na veliki interes i na terenu i među stručnjacima. Osim toga, to izaziva zanimanje u dvjema opcijama koje su već uhodale svoju interesnu verziju Hrvatske: malo vi pa malo mi. Ali i tome će doći kraj. Mi vremena i snaga imamo ne za jednu utakmicu, nego za cijeli turnir. Godine koje dolaze obilježit će MOST nove politike za cijelu Hrvatsku’, poručuje gradonačelnik Metkovića