Tražitelj azila: Istjerali su nas iz hotela kao da smo nitko

Vijesti 16. ruj 201522:11 > 22:16
N1

Neki od tražitelja azila u Hrvatskoj koji su smješteni u hotelu Porin ne žele napustiti to područje zbog prihvata novih izbjeglica jer su se integrirali u tu sredinu i žele ostati živjeti na tom mjestu.

Njih 15-ak stoji na livadi i ne zna što da rade, dok su ostali prihvatili da ih se preseli na novu lokaciju u Kutini, javlja reporter N1 Veljko Skenderija. Rorey tražitelj azila.

Rorey, jedan od tražitelja azila, rekao je da im je oko podneva za vrijeme ručka javljeno da moraju preseliti na drugu lokaciju. “Oko podneva su nam rekli da moramo otići u roku nekoliko sati. Svi smo bili šokirani, izgubili smo apetit.

Rekli smo da ćemo ostati. Umorni smo da nas se tretira kao da smo nitko. Svi se bojimo da nećemo dobiti azil, zato su neki pristali otići. Mi isto imamo neka prava. Volimo Hrvatsku i zato smo ovdje”, rekao je Rorey.

Podsjećamo, do 20.50 sati Republika Hrvatska prihvatila je ukupno 1191 osobu. Od tog broja 818 je muškaraca, 189 žena te 184 djece. U registracijskom centru u Ježevu trenutno se nalaze 303 osobe.