Mladić se pred kućom polio benzinom i zapalio

Vijesti 28. ruj 201508:02 > 08:04
Freeeimages.com/Rui Caldeira, ilustracija

Mladić (23) se u noći na nedjelju, pet minuta poslije ponoći, polio benzinom u dvorištu kuće u Ulici Franca Prešerna u Čakovcu i zapalio.

Čim je počeo gorjeti, utrčao je u kuću i pokušao ugasiti vatru, a pomogla mu je i supruga. S teškim opeklinama hitno je prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, a potom u bolnicu u Zagreb, gdje se liječnici bore za njegov život jer je u kritičnom stanju. Kako neslužbeno doznajemo, zadobio je opekline drugog i trećeg stupnja po gornjem dijelu tijela – trupu i rukama.

Muškarac je inače iz Dugog Sela, no živi u Čakovcu, odakle mu je supruga. Istraga još traje, a prema prvim informacijama, pokušao se ubiti zbog bračnih razmirica i ljubomore. U ulici kažu da su se supružnici znali glasno svađati, no nitko nije ni pomislio da bi te svađe mogle prerasti u pokušaj samoubojstva, piše Večernji list.

– Nismo čuli ništa sve dok nije dojurilo vozilo Hitne pomoći – kazali su susjedi.

Policija dosad u toj obitelji nije intervenirala jer nije bilo prijava nasilja u obitelji ili remećenja javnog reda i mira. Na mjesto događaja dojurili su i vatrogasci, no nije bilo potrebe za intervencijom. Pokušaj samoubojstva šokirao je mladićeve poznanike iz srednjoškolskih dana.– Dugo ga nisam vidio, ali oduvijek je bio malo ekscentričan.

Lako bi planuo, imao je čudan smisao za humor, na mazohističan način volio je privlačiti pažnju na sebe. U školi su se vršnjaci često šalili na njegov račun, rekao bih čak i zlostavljali ga – kazao je mladićev poznanik.