Hoće li uopće doći do sučeljavanja Karamarka i Milanovića?

Vijesti 13. lis 201518:17 > 18:26
Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon što su dvije najveće koalicije objavile svoje programe, sve su glasnija nagađanja oko toga hoće li doći do sučeljavanja. HDZ je već jedno televizijsko sučeljavanje odbio, a pitanje na koje se odgovor izbjegava je hoće li Tomislav Karamarko pristati na ijedno televizijsko sučeljavanje.

Čelnici dviju najvećih stranaka i najizgledniji kandidati za budućeg premijera, teško će jedan na jedan odmjeriti snage.

U HDZ-u su odbili i sučeljavanje programima koje je nudila jedna televizijska kuća, dio stručnjaka za komunikologiju smatraju da to nije dobra poruka.

Stranke same određuju kojom će se strategijom voditi u kampanji. Pravila nema, no sučeljavaja najčešće izbjegavaju oni koji su u vodstvu te drže da verbalnim dvobojem mogu više izgubiti nego dobiti.

I američki predsjednik Kennedy primjer je koliko je debata važna. Prvo televizijsko sučeljavanje u povijesti SAD-a bilo je između Kennediya i Nixona. Kennedy, koji je do tada po anketama bio lošiji, zahvaljujući debati na izborima je pobjedio.

Igru izazivanja sličnu SDP-ovoj, igrali su i u Makedoniji, kandidatkinja koalicije Sonce znala je da gubi no izazivala je protukandidata i tako svojoj koaliciji priskrbila više glasova nego što se po ankerama očekivalo.

Prava izborna utrka tek slijedi, a za popravljanje imidža ostaje još nešto više od 3 tjedna.

Više u prilogu.