Kervatin: SDP nas vodi crnim putem, u bolest, u nesreću!

Vijesti 20. lis 201516:00 > 16:01
N1

"Ovršni zakon je neustavan. SDP je u desetom mjesecu 2014. ukinuo zastare na ovrhe. SDP nas vodi crnim putem, u bolest, u nesreću", izjavila je predsjednica udruge Blokirani Miriam Kervatin na presici u HDZ-u.

“Najveće razgovore vodili smo s Blokoranima. Postoji nebriga aktualne vlasti za blokirane građane”, dodao je Ivan Domagoj Milošević. HDZ je upozoravao u Saboru da ako se predstečajnom nagodbom spase neka radna mjesta, gube se druga, dodao je.

“Treba promijeniti zakonski okvir, hrvatske obitelji ne smiju ostati na cesti, bez minimalnih sredstava. Ne smije trošsak ovrhe biti veši od same glavnice duga. Ni za vjerovnike niti za državu ova situacija ne može biti rješenje. Situacija je dovedena do apsurda. 30 tisuća blokiranih je u ovoj situaciji. Živi li itko bolje danas nego prije četiri godine? Za to je krivac aktualna nesposobna vlast”, kazao je Milošević.

Kervatin je podsjetila da je Udruga Blokirani registrirana u veljači 2014., a u travnju je predala zahtjev Ustavnom sudu. Dosad nema rekacije na Ovršni zakon.
“Mi hodočastimo, pregovaramo sa svim političkim strankama, sa svima pa i s aktualnom Vladom. Ono što nas je okrenulo da tražimo rješenje van aktualne Vlade je to što je Vlada ukinula zastaru. Bit ćete doživotno dužni. U zadnja dva mjeseca smo postigli dogovor s HDZ-om”, kazala je Kervatin.

Milošević je upitan o pogrešci u sastavljanju liste, odnosno navođenju pogrešnog Hrasta.

“Desila se tehnička pogreška. To je sada riješeno”, kratko je uzvratio.