Hoće li Karamarko priznati MOST-u da ga treba?

Vijesti 09. stu 201518:15 > 18:16
N1

Mjesto predsjednika Sabora, možda i premijera? Nakon službenih rezultata parlamantarnih izbora u Hrvatskoj cijena Boži Petrovu i mandatima Mosta - raste. Oni, za sad, traže - reforme.

Prerano je počelo slavlje u HDZ-u. S 59 mandata ako među sokolove ne dozove most, neće moći formirati stabilnu Vladu.

“Nikakvi mostovi dragi prijatelji, ni mostići ni stazice ni putići, ni treći putevi”, govorio je predsjednik HDZ-a prije samo deset dana u Gospiću. Retoriku je promijenio još u izbornoj noći.

“Tko god hoće tko god je spreman borit se za kvalitetu života u Hrvatskoj, dobrodošao je”, kazao je. Za razliku od Karamarka, čelnik koalicije Hrvatska raste nije gubio vrijeme.

“I pozivam sve one koji su dobre volje I dobre vjere da nam se pridruže u razgovorima o budućnosti Hrvatske već sutra”, poručio je Zoran Milanović s govornice. S 19 mandata koliko je osvojio, bez Mosta ne mogu ni lijevi ni desni.

“Mi ćemo prihvatiti pozive svih koji s nama žele dosita s nama razgovarati ali ovakve javne poziva, osobni telefonski poziva prema meni ili prema bilo kojima drugim članovima našeg mosta ne dolaze u obzir niti ćemo tako razgovarati”, kazao je Drago Prgomet (MOST). Ako Karamarko hoće izgraditi most prema Boži Pretrovu morat će javno priznati da mu treba.

Riječ i potpis

“Most će odrediti tko će biti novi mandatar”, jasan je Prgomet. Je li Milanović spreman žrtvovati i premijersku fotelju samo da u njoj ne vidi Karamarka?

“To je neozbiljno, to je ono što ljudi u Hrvatskoj više ne žele trpjeti, njima se to gadi”, kazao je Petrov. Ovjerena javnobilježnička izjava da neće stupati u koaliciju, nakon objave rezulatat drugačije se tumači.

“Dužni smo jer smo dali svoju riječ, a ona bi od danas trebala značiti odgovornost veću od bilo kakvih izjava i javnobilježničkih ugovora i sporazuma”, izjavio je Petrov.

“Idemo napraviti veliku koaliciju Hrvatska raste i MOST. Dogovorit ćemo se oko reformi i to provesti i napraviti bolju Hrvatsku i to je to”, poručuje HNS-ov Ivan Vrdoljak.