Nestašica cjepiva protiv gripe u Zagrebu, Splitu, Dubrovniku

Vijesti 27. stu 201507:11 > 07:13
N1

Za ovu je sezonu HZJZ nabavio 260.000 doza cjepiva, kao i prošle godine, kada je u svim županijama preostalo neupotrijebljeno između 5 i 15 posto cjepiva.

Cjepiva protiv gripe ponestalo je u Zagrebu, Splitu, Dubrovniku, Šibeniku, Sisku, Rijeci i Zaboku pa je HZJZ u tamošnje zavode preusmjerio višak cjepiva iz Varaždina.

“Cjepivom iz Varaždina pokrit će se većina potreba, a za manje nepodmirene potrebe pokušat ćemo dokupiti cjepivo”, kažu u HZJZ-u i dodaju da na početku ovogodišnje sezone cijepljenja nije bilo moguće predvidjeti ovako velik odaziv na cijepljenje u nekim županijama.

Za ovu je sezonu HZJZ nabavio 260.000 doza cjepiva, kao i prošle godine, kada je u svim županijama preostalo neupotrijebljeno između 5 i 15 posto cjepiva. Međutim, prošle sezone u Hrvatskoj, kao i u Europi, vladala je epidemija gripe i HZJZ je u travnju ove godine bilježio gotovo 80 tisuća oboljelih i pet smrtnih slučajeva zbog gripe. Godinu prije toga, za usporedbu, oboljelo je 12.000 građana, piše Večernji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.