Ratni zločinac Merčep ponovno gostuje u Saboru

Vijesti 28. pro 201511:55 > 11:57
N1

Usprkos apelima i opomenama civilnog društva, zgroženog što je ratni zločinac došao na prvu, neuspješnu sjednicu 8. saziva Sabora, Tomislav Merčep došao je i u ponedjeljak na Markov trg.

Gostujući u studiju N1 televizije, bivša premijerka Jadranka Kosor kazala je kako vjeruje da je Merčep u Sabor na sjednicu pozvan kao predstavnik udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata.

Documenta je u nedjelju, podsjetimo, pozvala zastupnike u Saboru da zaštite dostojanstvo te institucije i da se jasno  distanciraju od ratnih zločina, osudom prisustvovanja Tomislava Merčepa na konstituirajućoj sjednici Hrvatskog sabora 03. prosinca 2015., te postupaka poput idealiziranja prvostupanjski ili pravomoćno osuđenih za ratne zločine.

“Ne bismo željeli da se zbog nazočnosti osoba čija je prisutnost nepoželjna u svim civiliziranim društvima umanji uvažavanje najznačajnije demokratske institucije u javnosti… Pozivamo sve zastupnike i zastupnice na javno iskazivanje neslaganja s prisustvom optuženih i osuđenih za ratne zločine na sjednicama Hrvatskog sabora, kao i na priznavanje patnje svih žrtava”, navodi Documenta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.