FOTO: Misa za Josipa Broza Tita održana bez većih incidenata

Vijesti 10. sij 201619:31 > 19:34
ANADOLIJA

U nedjelju u 18 sati u zagrebačkoj crkvi Sv. Marka Evanđelista održana je misa zadušnica za Josipa Broza Tita na kojoj se okupilo stotinjak ljudi.

“Sve molitve u ovo božićno vrijeme u našem srcu žele udomiti istu misao. Gospodin je došao k nama. Ima provokatora svakakvih, a danas sam ih i očekivao. You can’t go around the church, gospodin je došao skoro kao naš rođak”, izjavio je između ostalog u propovijedi svećenik koji je vodio misu.

Svećenik je najavio i kako sljedećeg petka slijedi misa za Hrvasku i branitelje.

“Ovaj komadić hrvatske grude. Stalno su ga otimali. Ali na nebu postoji komadić Hrvatske.Oprostit ćete mi, ali pomolit ćemo se i za one koji nisu htjeli Hrvatsku”, rekao je svećenik.

Misa za Josipa Broza Tita prošla je mirno, za razliku od mise za ustaškog poglavnika Antu Pavelića kada je prosvjednike koji su se okupili kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog održavanja mise za Pavelića napali fašisti 500-njak metara od mjesta prosvjeda.

Tijekom mise za Josipa Broza Tita neznatne probleme uzrokovala su tek dvojica alkoholiziranih muškaraca koji su se tijekom mise prešetavali po crkvi.

ANADOLIJA
ANADOLIJA
ANADOLIJA
ANADOLIJA