Ahmetović: Bit će simpatično gledati kako Zekanović s Pupovcem slavi Dan RS-a

Vijesti 04. velj 202209:02 > 12:05
Slavko Midzor/PIXSELL

Politička tajnica SDP-a i saborska zastupnica Mirela Ahmetović komentirala je u Novom danu aktualne teme.

Govoreći o izjavama vezanima za obnovu koje su jučer dali ministri Tomo Medved i Darko Horvat, a koje nisu u suglasju, Ahmetović kaže: “Vrlo jasno bih rekla da se u Vladi Andreja Plenkovića ne zna tko pije tko plaća, a to potvrđuje i činjieca da dva ključna ministra, Medved i Horvat, nemaju jednoznačne izjave je li obnova počela ili nije. To budi sumnje da nisu sve zakonske pretpostavke ispunjene. Pomalo čudi da se Vlada nakon totalnog fijaska i sramoćenja oko obnove Zagreba i Banije nije htjela pohvaliti pravim početkom obnove.”

“Ništa nije učinjeno po pitanju obnove i Andrej Plenković brani još jednog u nizu svojih sjajnih ministra, Horvata, bez da sagleda argumente koji su više nego bjelodani”, kaže.

vezane vijesti

Na pitanje što očekuje od saborske rasprave o povjerenju ministru graditeljstva Darku Horvatu, Ahmetović kaže: “Stvari su jasne, HDZ-ova većina u Saboru je vrlo čvrsta. Što je veća mogućnost dolaska do javnih sredstava to je ćvršća i saborska većina. HDZ će sigurno osigurati da opoziv Horvata na prođe. Oporba ne kupuje glasove, Unatoč tome što je vrlo poznat ishod glasanja o opozivu ministra Horvata, mi smo pozvani i dužni ispitati sve okolnosti zbog kojih Vlada ne mari za građane Banovine i Zagreba. To je naš posao, za to smo plaćeni.”

“Ne postoji nijedna jedina započeta gradnja po pitanju obnove osim ove na koju je slučajno naišla vaša novinarka, a i ona je upitna po pitanju svih procedura koje je sama Vlada propisala”, govori politička tajnica SDP-a.

Govoreći o aferi u Državnim nekretninama koje je zviždačica Maja Đerek otpužila za teške nepravilnosti u radu, Ahmetović kaže: “Postoji registar državne imovine koji sadrži određene podatke, ali on je nefunkcionalan. Država vrlo neodgovorno gospodari svojom imovinom. Građani ne mogu dobiti jasan javni uvid u popis državnih nekrentina i to omogućuje ovakve manipulacije. Tužno je i žalosno da svjedočimo da jedan visoki dužnosnik Vlade Andreja Plenkovića može u roku keks obnoviti svoj stan, dok njegovi susjedi to ne mogu. Državne nekretnine kao državno poduzeće neće sufinancirati obnovu zgrade koja su u njihovom suvlasništvu jer su se istrošili za obnovu stana tog dužnosnika. Potrebno je konačno uvesti poptunu transparentnost svih javnih institucija kako bi konačno maknuli HDZ-ove ruke od džepova hrvatskih građana.”

Što se tiče mogućeg ulaska donedavnog zastupnika Suverenista Hrvoja Zekanovića u vladajuću većinu, Ahmetović kaže: “Bit će simpatično gledati kako Zekanović sljedeće godine zajedno s Pupovcem slavi Dan RS-a.”

Ahmetović se osvrnula i rast cijene energenata rekavši kako ju je resorni ministar Tomislav Ćorić pokušao poniziti kad je upozoravala na to da će doći do situacije u kojoj se sada nalazimo. “Tko se zadnji smije, najslađe se smije. Ali uopće nije smiješno”, kaže Ahmetović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.