Ahmetović o prodaji Fortenove: Gdje je veliki kapital tamo je i HDZ

Vijesti 26. tra 202316:53 0 komentara
N1

SDP-ova saborska zastupnica Mirela Ahmetović u Newsroomu je komentirala vijest da je ministru obrane Mariju Banožiću odobren subvencionirani kredit, a dotaknula se i prodaje Fortenove.

“Voljela bih da se o detaljima ponekad priupita bivšeg ministra Zdravka Marića ili nekadašnju ministricu Martinu Dalić, nisam čula da se o ovome oglašavaju niti da ih itko išta pita. Naravno da je prva adresa Andrej Plenković koji sebi pripisuje sve pa i za taj uspješan proces rješavanja slučaja Agrokor iako je pitanje koliko je i u kojem smislu je uspješan”, kazala je Ahmetović referirajući se na vijest o prodaji Fortenove.

Upitana za komentar informacije da bi Pavao Vujnovac, poduzetnik koji svojim investicijama sve više premrežava Hrvatsku, mogao biti potencijalni kupac, Ahmetović je kazala:

“Ne mogu komentirati konkretno osobu Pavla Vujnovca, ali gdje je veliki kapital tamo je i HDZ.”

Istaknula je da trbea skrenuti pažnju javnosti na radnike: “Ono što zanima SDP je poštuju li se sve odredbe Zakona o radu prema radnicima koji rade u sklopu Fortenove i, naravno, legalnost svih postupaka koji se odvijaju.”

Banožićev APN kredit

“Zaista sam i kao građanin, i kao politički akter zgrožena da jedan državni dužnosnik, koji je sudjelovao i u kreaciji ovakve mjere, danas koristi mjeru za koju sredstva osiguravaju svi građani pa i oni najsiromašniji. Dakle, ministar je danas zagrabio u džep najsiromašnijih kako bi sebi priskrbio povoljniji kredit koji je osmišljen da se stambeno zbrinu oni kojima je to potrebno”, poručila je Ahmetović.

S obzirom da je njegov čin legalan, ali upitne moralnosti, postavlja se pitanje je li cijeli model pogrešno postavljen. Ahmetović na to odgovara:

“Ja sam načelnica općine Omišalj i predložila sam Općinskom vijeću da uvedemo subvenciju na ugradnju solarnih panela. Naravno da je Općinsko vijeće s mojom većinom takav prijedlog i prihvatilo. Naravno da i ja imam mogućnost koristiti tu mjeru, ali ne pada mi na pamet da iskoristim svoju poziciju moći i onda iz te subvencije postavim solarne panele i olakšam svoj džep. To je moralno dno”, poručila je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!