Ahmetović: S Možemo! smo sada suparnici za lijevo biračko tijelo

Vijesti 29. lip 202313:03 1 komentar
N1

Nakon što se osvrnula na odluku Možemo! koji je odbio ući u predizbornu koalciju Ahmetović je govorila o SDP-ovim ambicijama i budućim koracima.

Rekla je da se SDP nalazi u predizbornoj kampanji već godinu dana i da joj je žao što mediji nisu prepoznali nijednu od politika koje su predložili. Također smatra da mala podrška građana koju ima Peđa Grbin neće biti problem na izborima.

Rekla je da se ne bavi anketama koje pokazuju i to da 70 posto građana ne podržava HDZ-ovu vladu.

Na pitanje zamjera li vodstvo SDP-a Peđi Grbinu što je stranku stavio u poziciju da čeka odluku Možemo! i da se po tome ravna, Ahmetović kaže da je Grbin samo izvršio zadatak kojeg mu je vodstvo stranke daoi i da bi u slučaju da netko pozove Grbina na odgovornost, na to morao pozvati i Predsjedništvo i Glavni odbor stranke.

“Pa čak i one koji se nisu slagali s otvaranjem takvih pregovora jer nisu uspjeli uvjeriti ostale da ne otvaraju te pregovore. Šta bi trebali raspustiti cijelu stranku”, pita Ahmetović.

S obzirom na to da su pregovori završili propašću, Ahmetović kaže da i dalje ostaju stranka koja će samostalno izaći na izbore i ponuditi svoju sliku Hrvatske građanima.

Također kaže da u SDP-u i dalje vide Možemo! kao partnera s kojim će skinuti HDZ s vlasti.

Na pitanje hoće li se u kampanji SDP prema Možemo ponašati kao prema suparnicima, Ahmetović je odgovorila da se može tako reći.

“Možemo je donijelo odluku o borbi za lijevo biračko tijelo pa se možemo nazvati suparnicima. Naravno da želimo zadržati svoje birače i vratiti one koji su SDP-u rekli da nas ‘stavljaju na čekanje’. Kampanju ćemo voditi tako da ćemo ponuditi građanima svoju sliku Hrvatske i svoje politike, kako bi oni najslabiji bolje živjeli”, rekla je.

Rekla je da suprostavljene ambicije Peđe Grbina i Sandre Benčić za mjesto premijera nije dovelo do neuspjeha pregovora.

Na pitanje je li se SDP doveo u podređen položaj naspram Možemo! i koliko je ova odbijenica percepcijski problem, Ahmetović kaže da je SDP još tu i radi za svoje birače i građane.

“Ovo je problem za građane RH koji su mogli biti malo više uvjereniji da ćemo lakše i efikasnije srušiti korumpirani HDZ s vlasti. Sada će borba biti teža”, kaže Ahmetović i dodaje da će se SDP boriti.

“Možemo! taj recept za skidanje HDZ-a s vlasti nije prepoznalo, a to nije percepcijski problem za SDP”, kaže Ahmetović.

Rekla je da dobija brojne poruke simpatizera koji podržavaju ovakav ishod jer smatraju da je SDP dovoljno jak i da ima što ponuditi ovoj zemlji.

Rekla je da će nastaviti suradnju s Možemo! u Saboru iako su sada suparnici za lijevo biračko tijelo.

“Danas imamo točku u Saboru s kojom pokušavamo zaštiti građane od utjerivača dugova koje grčevito brani HDZ. Svi oni koji brane interese građana RH i koji su spremni braniti interese građana u Saboru su naši partneri”, kaže Ahmetović.

Ponovila je da su ponudili najefikasniji, najbolji recept s kojim ćemo srušiti HDZ.

“Idemo težim putem, ali vrlo legitimnim putem za kojeg smatramo da se isplati boriti i mi ćemo se boriti”, kaže Ahmetović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare