AI Izbori: Kako napreduje predviđanje izbora uz pomoć umjetne inteligencije?

Vijesti 23. velj 202421:37 0 komentara

Gledatelji N1 televizije još jednom imaju priliku zaviriti u svijet napredne tehnologije i politike kroz duel umjetne inteligencije i parlamentarnih izbora u emisiji "AI Izbori".

U ovoj epizodi, tri izabrana tima koji su se izborila za svoje mjesto u finalu natjecanja, susreću se sa svojim stručnim mentorima kako bi podijelili svoje dosadašnje postignuće, razgovarali o preprekama s kojima su se susreli te dobili dragocjene savjete i konstruktivnu kritiku. S obzirom na visoke uloge u predviđanju političkih kretanja, svaki korak, svaki algoritam i svaki podatak su od iznimne važnosti, a upravo je prikupljanje podataka korak na kojem više timova do sada nailazi na prepreke jer, kažu, podaci iz službenih državnih izvora nemaju strukturu.

Mentori, stručnjaci u području političke analitike i tehnološke inovacije (Marko Rakar, Gordana Kastrapeli i Goran Gvozden), timovima pružaju dragocjene smjernice i korisne savjete kako bi timovi optimizirali svoje pristupe i poboljšali svoje modele predviđanja, a do službenih prezentacija prvih rezultata pred stručnim žirijem dijeli nas samo tjedan dana.

Ovaj intrigantni spoj politike i tehnologije ne samo da će otkriti dinamiku sučeljavanja umjetne inteligencije s realnošću parlamentarnih izbora, već će također podići svijest o važnosti preciznih predviđanja u suvremenoj politici.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!