“Ako je letjelica i bila naoružana, za javnost je bitno je li došla iz Ukrajine”

Vijesti 15. ožu 202218:24 > 19:30 3 komentara

Željka Antunović, bivša ministrica obrane i vanjska članica Odbora za obranu, gostovala je u Newsroomu i komentirala pad drona u Zagrebu.

Premijer je i danas rekao da je letjelica bila naoružana. “S obzirom na kontradiktorne informacije s vrha, sve što bismo govorili o tome bilo bi na razini špekulacije”, rekla je Antunović i nastavila:

“Ako se radi o bombi, pitanje je o kakvoj bombi, koliko eksploziva… Temu bih vratila na neke druge bitne stvari koje ne bi trebale biti u sferi špekulacija. Letjelica je pala, bila naoružana ili ne, i srećom, nije izazvala veće štete. Za širu javnost nije toliko relevantno je li bila naoružana ili ne. Relevatno je da, ako je bila naoružana, da li je došla iz Ukrajine ili ne.

VEZANE VIJESTI

Sama činjenica da je letjelica došla iz Ukrajine još više zatamnjuje čudno reagiranje svih NATO struktura koje su zadužene za zaštitu neba zemalja članica. Nameće mi se pitanje je li RH uspostavila pravu razinu komunikacije s NATO-om. Razgovor se po meni trebao vodiit na razini Oružanih snaga. Vodi se, ali o tome do danas nismo čuli ništa. Komunikacija Milanovića jednako je loša kao onu koju smo čuli od ministra Banožića i premijera”.

“Javnost dovedena u situaciju da bira kome više vjeruje”

Istaknula je kako ima osjećaj da je javnost dovedena u situaciju da bira kojoj strani se više vjeruje, dok i jedni i drugi pokušavaju za sebe odraditi dobar politički posao.

Kaže i da se u javnosti ne bi trebalo govoriti o tome kakva vojna pomoć se šalje Ukrajini.

“Mi imamo dobre radare i netko je tu letjelicu sigurno vidio. Međutim, netko je procijenio da se ne radi ni o čemu opasnome”, smatra Željka Antunović.

Bivša ministrica obrane smatra da se trebalo prije odreagirati te da je NATO trebao odreagirati s obzirom na to da je dron došao iz ratnog područja. “NATO ga je pratio od prvog trenutka… NATO se percipira u javnosti da štiti zemlje članice”, istaknula je.

Antunović je rekla kako “imamo veliku sreću da uz ovako loše i nesustavno vođenu državu u okviru oružanih snaga imamo motivirane i obučene ljude”.

“Bojim se da, ako se ozbiljno ne pristupi kadroviranju unutar oružanih snaga, ostat ćemo bez stručnjaka. Raketni stručnjaci su već sada po institutima ili umirovljeni”, upozorila je bivša ministrica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare