Analitičar: Zamislite društvo u kojem se našao Milanović. Koliko je ekskluzivno

Vijesti 18. sij 202314:22 2 komentara
Robert Anic/PIXSELL

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov na konferenciji za novinare u Moskvi osvrnuo se i na nedavnu izjavu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića iz Vukovara.

Riječ je o Milanovićevoj izjavi da NATO u Ukrajini vodi posrednički rat protiv Rusije, što je Lavrov u srijedu ocijenio poštenom i otvorenom izjavom, javlja ruska agencija TASS.

Vanjskopolitički analitičar Denis Avdagić za N1 kaže da je u svijetu toliko malo dužnosnika koji o agresiji na Ukrajinu komuniciraju ruskom retorikom, da će ih Sergej Lavrov sve poimence spomenuti i pohvaliti.

“Probajte zamisliti to društvo u kojem se našao predsjednik Zoran Milanović. Koliko je ekskluzivno. Pričati o proxy ili posredničkom ratu NATO-a, a pazite to znači i Hrvatske, protiv Rusije u Ukrajini, prije svega je uvredljiva za Ukrajince koji se bore za svoju zemlju”, ističe Avdagić.

“Teoretiziranje o proxy ratovima je nepotrebno”

Dodaje da ta Milanovićeva izjava zvuči kao priznanje nečega, u ime Hrvatske.

“Je li to priznanje kako i Hrvatska vodi posrednički rat protiv Rusije? Čemu takva izjava? Misle li naši sugrađani da je točna? Teoretiziranje o proxy ratovima je posve nepotrebno, jer takvim se ocjenjuju praktično svi ratovi, kako se naime uvijek smatra da u borbi dvije ili više strana postoje i druge zainteresirane za ishod, ako ništa drugo”, kaže Avdagić.

Napominje kako je ruska agresija na Ukrajinu upravo to – ruska agresija na Ukrajinu.

“Nije NATO provocirao Rusiju, NATO se na kraju širi zbog te agresije. To je jasno praktično svima osim malom ekskluzivnom klubu onih koje će Lavrov spomenuti poimence kako bi im se zahvalio”, rekao je analitičar Denis Avdagić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare