Analiza odnosa između Milanovića i Plenkovića: “Taj sukob će sve više jačati”

Vijesti 06. srp 202320:12 1 komentar
Davor Puklavec/PIXSELL/ilustracija

Kolumnist 24sata Tomislav Klauški za N1 je analizirao verbalni sukob između premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića.

“Ono u čemu Milanović ne može pogriješiti u ovom trenutku jest da će mu svaki napad na Milanovića donijeti bodove i u javnosti, i u dijelu oprobe i dijelu medija”, kazao je.

Dodaje da Plenković ovaj verbalni sukob s predsjednikom koristi tako da skrene pažnju s drugih važnih tema, poput aktualne afere u HEP-u.

Klauški se osvrnuo i na krizu u Vojnoj sigurnosno-obavještajnoj agenciji (VSOA) i problemima u izboru njenog ravntatelja. “Je li sustav ugrožen? Vjerojatno jest jer ne može ovako osjetljiv sustav funkcionirati na razini inačenja predsjednika i premijera”, rekao je i podsjetio da je i Milanović sam kazao da je nacionalna sigurnost ugrožena.

Komentirao je i jesmo li u ustavnoj krizi. “Mislim da ustavna kriza postoji već neko vrijeme. To nabacivanje optužbama o protuustavnom ponašanju postala je česta poštapalica u političkom životu, pogotovo u obvraćanjima dva brda.”

“Njihovo ponašanje sugerira da idu na još jedan manadat. Oni će se sve više udaljavati jer će htjeti što više mobilizirati svoje biračko tijelo. Plenkoviću savršeno odgovara Milanović na Pantovčaku jer ima savršenog protivnika koji je i prgav i udara ispod pojasa”, kazao je Klauški i dodao:

“Vidite taj kontrast, Plenković koristi svoju maniru i retoriku da se nametne kao protuteža ponekad histeričnom Milanoviću čije se poruke često izgube u retoričkom kaosu.”

“Kako ulazimo u izbornu godinu, taj sukob će sve više jačati”, zaključio je Klauški.

N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare