“Čestitamo Borjani Krišto, dobila je ogromnu potporu hrvatskih birača u BiH”

Vijesti 05. lis 202213:16
Izvor: N1 / Nataša Božić

Premijer Andrej Plenković održao je uvodni govor na sjednici Vlade.

Osvrnuo se na izbore u BiH, kazavši da Hrvati i dalje nisu bili u mogućnosti birati svog legitimnog predstavnika. Čestitao je Borjani Krišto, za koju je rekao da je dobila ogromnu potporu hrvatskih birača u BiH.

VEZANE VIJESTI

Podsjetio je na posjete Ličko-senjskoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, rekavši da će za potonju donijeti odluke za financijsko ublažavanje posljedica nevremena.

“Bili smo i u Zadarskoj županiji, bitan projekt vezan za vodno gospodarstvo, vodoopskrba svim dijelovima Zadarske županije, posebno otocima. Otvorili smo i novi studentski dom i restoran, zaista sjajan projekt na Sveučilištu u Zadru”, rekao je Plenković, dodavši da čestita i zadarskoj zračnoj luci na milijuntom putniku.

Što se tiče punjenja podzemnog skladišta plina Okoli, Plenković je rekao da ono ide po planu i da je prešlo razinu zapunjenosti od 90 posto.

Ponovio je hrvatski stav o tome da neće priznati pripajanje ukrajinskih regija Rusiji, kao što nije priznala ni aneksiju Krima. “Mi podržavamo teritorijalnu cjelovitost Ukrajine”, rekao je Plenković.

Učiteljima i učiteljicama čestitao je Svjetski dan učitelja. “Važno je da nastavimo prioritetno ulagati u obrazovanje, raditi na osobnom i profesionalnom razvoju djece i mladih, raditi na položaju naših učitelja i na taj način raditi dobro za hrvatsku budućnost”, rekao je premijer.

Uskoro opširnije…

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar