ANKETA | Hrvati više nego ikada mijenjaju posao. Planirate li vi dati otkaz?

Vijesti 08. svi 202310:34 0 komentara
Audtakorn Sutarmjam / Alamy / Alamy / Profimedia

Hrvati više nego ikada mijenjaju posao, a praksu davanja otkaza namjeravaju nastaviti. Potvrdilo je to istraživanje koje je lani provela Katedra za psihologiju rada Filozofskog fakulteta u Zagrebu u suradnji s Hendalom, a potvrđuje i ono portala MojPosao.

Prema istraživanju Katedre za psihologiju rada, petina Hrvata je u trenutku provođenja istraživanja tražila je novi posao, a četvrtina (27%) to namjeravala napraviti u narednih godinu dana.

Istraživanje portala MojPosao mnogo je drastičnije te pokazuje da je u posljednje tri godine gotovo polovica (45%) radnika dala otkaz, a gotovo svaki drugi to planira napraviti kroz godinu dana, prenosi Poslovni.

Zvonimir Galić, profesor s Katedre za psihologiju rada Filozofskog fakulteta, objašnjava da su zbog metodologije istraživanja brojke portala MojPosao vjerojatno precijenjene, ali potvrđuju trend dinamike kakve na domaćem tržištu rada nikada nije bilo. A odgovor zašto ljudi mijenjaju posao zapravo je vrlo jednostavan. “Zato što mogu”, kaže Galić.

Powered by Poll Maker

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!